Η Καταστροφή του 1922 έχει επισκιάσει το ασύλληπτο γεγονός που συνέβη το 1921

Η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 έχει επισκιάσει το ασύλληπτο γεγονός που συνέβη το 1921 και το οποίο οι Τούρκοι σε αντίθεση με εμάς θυμούνται πολύ καλά: ότι ο Ελληνικός στρατός διέσχισε νικηφόρα την Αλμυρά Έρημο, έφτασε έξω από την Άγκυρα και παραλίγο να εξαλείψει την Τουρκία από τον παγκόσμιο χάρτη. 

Κανείς άλλος στρατός, καμμία παγκόσμια υπερδύναμη, ούτε κάν η Ρωσσία, δεν κατώρθωσε να καταλάβει την Μικρά Ασία εκτός από τον ελληνικό. Η δε ήττα οφείλεται στο γεγονός ότι συσπειρώθηκαν οι πάντες εναντίον μας (η Ρωσσία, η Ιταλία, η Γαλλία, εν τέλει και η Μεγάλη Βρεταννία) και προτίμησαν να αναστήσουν την Τουρκία παρά να ξαναγίνει η Ελλάδα υπερδύναμη. 

Ο Κεμάλ είχε την γενναιότητα να δηλώσει στην τουρκική εθνοσυνέλευση ότι "ο γενναίος ελληνικός στρατός ουδέποτε ηττήθηκε". Όταν ο Ερντογάν βρυχάται, ας του θυμίζουμε ότι το ολιγάριθμο έθνος μας, έθνος λεόντων, μόλις 100 χρόνια μετά την Επανάσταση έφτασε μέχρι το κέντρο της Μικράς Ασίας.

Μελέτης Μελετόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail