Ζούμε από τα "δανεικά" των προγόνων μας εξαργυρώνοντας ακόμα την προσφορά τους σαν ξεπεσμένοι πρίγκηπες

Διαβάζω διάφορους που κατηγορούν και σαρκάζουν τους Ρώσους για τη χαλαρή στάση τους για την Αγία Σοφία. Που ειρωνεύονται το "ξανθό γένος" που θα ερχόταν δήθεν να μας σώσει, που διακωμωδούν αγίους και προφητείες και μια πολιτιστική-πνευματική αλληλεπίδραση 1.100 χρόνων.
Πρόκειται για κρετίνους. Για ένα είδος που αφθονεί στην Ελλάδα. 


Το είδος που πιστεύει, ότι υπάρχουν άλλοι μ...λάκες, που θα έρθουν να τον σώσουν, ενώ αυτός θα πίνει τον φραπέ του. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι, ότι πιστεύει ότι οι άλλοι του το χρωστούν και πως είναι υποχρεωμένοι να τον βοηθήσουν, επειδή οι πρόγονοι του έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού στους δικούς τους προγόνους. Αγνοούν όμως τις βασικές αρχές που διέπουν τις σχέσεις των κρατών στην γεωπολιτική σκακιέρα. Ότι το περιβάλλον είναι αδίστακτο, ότι δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα και ότι όπως σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία, έτσι και ανάμεσα στα κράτη κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και ο θάνατος σου η ζωή μου.

Θεωρούμε ότι η Δύση μας χρωστάει λόγω των αρχαίων Ελλήνων, ενώ οι Ρώσοι λόγω των Βυζαντινών, Και είναι αλήθεια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρωστούν και σε εμάς. Όλοι αναγνωρίζουν τι οφείλουν στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά κανείς δεν θα ματώσει για να σώσει ανθρώπους που πρώτοι αυτοί ξέχασαν την ιστορία και τις αξίες των προγόνων τους. Εν τέλει είμαστε αντιφατικοί προς την ιστορία μας και στο ηθικό πεδίο κινούμαστε στον αντίποδα των αξιών που θέσπισαν οι αρχαίοι.

Παρόλα αυτά, εξακολουθούμε να θέλουμε να εισπράττουμε από αυτά που άφησαν οι πρόγονοι μας, όταν εμείς σήμερα, όχι μόνο νοσοκομεία δε μπορούμε να φτιάξουμε, αλλά ρημάζουμε και όσα υπάρχουν από τους ευεργέτες. Ζούμε από τα "δανεικά" των προγόνων και εξαργυρώνουμε ακόμα τον πολιτισμό και την προσφορά τους. Σαν κάτι ξεπεσμένοι πρίγκηπες με σπουδαίο όνομα, που ζουν από την επιταγή ενός καταπιστεύματος. Αν έχουμε ακόμα ένα ευυπόληπτο όνομα στην Οικουμένη είναι αυτό που μας άφησαν εκείνοι. Δεν είναι αυτό που έχουμε φτιάξει εμείς, απλά γιατί αποτύχαμε από το 1830 και μετά να βρούμε τους εαυτούς μας.

Τι κάνουν λέει οι Ρώσοι! Οι Ρώσοι κάθονται σταυροπόδι, μας βλέπουν να τσιτσιριζόμαστε στο τηγάνι του Ερντογάν και χαμογελούν. Δεν κάνουν τίποτα λιγότερο από όσα κάνουν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί οι δήθεν σύμμαχοι μας. Δηλαδή τίποτα. Και γιατί να κάνουν οι Ρώσοι; Μήπως εμείς δεν είμαστε που απελάσαμε Ρώσους διπλωμάτες; Που ακυρώσαμε συμφωνίες για αγωγούς; Που κηρύξαμε Ρώσους ανεπιθύμητους; Που κάνουμε γυμνάσια με το ΝΑΤΟ στον Εύξεινο Πόντο; Που βοηθήσαμε στο Αυτοκέφαλο της σχισματικής Ουκρανικής Εκκλησίας; Και άλλα. Γιατί λοιπόν να βοηθήσουν οι Ρώσοι, όταν στα εύκολα είμαστε με τους εχθρούς τους, αλλά στα δύσκολα με την Τουρκία και όταν οι δυτικοί μας εγκαταλείπουν εμείς το γυρίζουμε στην Ορθοδοξία για να τους συγκινήσουμε;;Έχουμε δώσει τα πάντα στη Δύση χωρίς αντάλλαγμα ενώ στους Ρώσους τίποτα και περιμένουμε να μας σώσουν; Εδώ ισχύει το : "Αλλού τρώει και πίνει και αλλού πάει και το δίνει".Είμαστε ανεπίτρεπτοι και οι άλλοι το βλέπουν. Μας φέρονται όπως μας αξίζει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail