Το επεισόδιο της τουρκικής και γαλλικής φρεγάτας δείχνει τέλος του ΝΑΤΟ κι άνοδο της Τουρκίας

Freepen.gr - Το συμβάν μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας στη Μεσόγειο δείχνει το αδήλωτο τέλος του Οργανισμού Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) στη Λιβύη και την άνοδο της Τουρκίας, σημειώνει το strategika51.org.

Ο φωτισμός σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις της γαλλικής φρεγάτας Courbet (F712) πολλαπλών αποστολών κλάσης Lafayette από την τουρκική φρεγάτα TCG Gokova (F-492) που συνόδευε φορτηγά πλοία γεμάτα όπλα και πυρομαχικά προς τη Λιβύη δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο τέτοιο περιστατικό. Οι στρατοί του ΝΑΤΟ πολεμούν μεταξύ τους στη Λιβύη και έχει ήδη αναφερθεί ότι ένα σενάριο που περιλαμβάνει πιθανή εναέρια μάχη μεταξύ τουρκικών F-16 ή ιταλικών F-35 εναντίον γαλλικών, αιγυπτιακών ή Rafales των Εμιράτων, δεν αποκλείεται πλέον μετά το face to face των τουρκικών F-16C και των νέων Mig-29 του LNA που έστειλε η Ρωσία για να προσπαθήσει να περιορίσει τις πολύ μεγάλες απώλειες που υπέστη ο ιδιωτικός μισθοφορικός στρατός PMC Wagner.

Πρέπει να ειπωθεί ότι ο πειρασμός είναι πολύ δυνατός από την τουρκική πλευρά. Αφού έδωσαν έναν αξέχαστο ξυλοδαρμό στους Ουκρανούς της ομάδας Wagner και τους Αιγύπτιους που πολεμούν με τη στολή των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι Τούρκοι έμαθαν πώς να εξαλείψουν τα αεροσκάφη επίθεσης των Εμιράτων όπως το Wing Loong και ιδίως τα συστήματα αεράμυνας Pantsirs S-1 του Haftar.

Ως μια εμπλεκόμενη χώρα στη σύγκρουση της Λιβύης από την αρχή της, η Γαλλία έχει τοποθετηθεί στο πλευρό των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ μαζί με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία, αφού έχασε όλα τα πιόνια της στην Τριπολιτάνια προς όφελος της Τουρκίας και της Ιταλίας. Ως αποτέλεσμα, οι Τούρκοι αρνούνται το γαλλικό ναυτικό ουδέτερο ρόλο, συμπεριλαμβανομένης της κοινής θαλάσσιας επιχείρησης "Sea Guardian" και θεωρούν τη Γαλλία ως αντίπαλο που πρέπει να αποβληθεί από το Λιβυκό θέατρο με τον ίδιο τρόπο όπως και η Ελλάδα. Αυτό το όραμα μοιράζεται κρυφά η Ιταλία, της οποίας τα συμφέροντα στην Τριπολιτανία κλονίστηκαν σοβαρά από τον πόλεμο στη Λιβύη,

Ο πόλεμος στη Λιβύη ωφελήθηκε κυρίως από την άνοδο της Τουρκίας και την περιφερειακή της ανάπτυξη. Οι Τούρκοι ηγέτες εξακολουθούν να ευχαριστούν τον Σαρκοζί για αυτό χρησιμοποιώντας ένα παλιό οθωμανικό αστείο σχετικά με τον υποτακτικό χαρακτήρα των Ούγγρων Εβραίων (ο Σαρκοζί ισχυρίζεται ότι είναι Ουγγρικής και Ελληνικής εβραϊκής καταγωγής). Αυτό το αδιανόητο γεγονός δεν θα ήταν ποτέ δυνατό χωρίς τις ανοησίες των στρατηγικών του ΝΑΤΟ.

Ο πόλεμος στη Λιβύη προκαλεί τη διάλυση της μεγαλύτερης στρατιωτικής συμμαχίας στον πλανήτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail