Θα έχετε σύνορα στον Εβρο αλλά θα είναι σα να μην έχετε

Πώς το έλεγε η γνωστή προφητεία η οποία φαίνεται ότι εκπληρώνεται στα χρόνια μας; Θα έχετε κυβέρνηση αλλά θα είναι σα να μην έχετε. Κάτι τέτοιο ισχύει και με τον Εβρο. Έχουμε σύνορα αλλά είναι σα να μην έχουμε, αφού κι αυτά πια τα αμφισβητεί η Τουρκία. Ευτυχώς δε διεκδικεί τους Παξούς [ακόμη] όπως είπε χαριτολογώντας ο ΥΠΕΞ πριν λίγες ημέρες.

Του Στρατή Μαζίδη

Για την ιστορία το θέμα ξεκίνησε μέ άρθρο της Καθημερινής στις 20 Μαΐου, ότι δηλαδή κάτι συμβαίνει, ακολούθησαν τα ξένα ΜΜΕ και τρεις ημέρες αργότερα, έχοντας πάντα προηγηθεί τα λίγες δεκάδες μέτρα, ακολούθησαν οι απαράδεκτες προσβλητικές ως προς τον τρόπο έκφρασης με αναφορά στα ελληνιστί φέικ νιους.

Ωστόσο ο ΥΠΕΞ μιλώντας στην Καθημερινή και τον κ. Νέδο, ο οποίος είχε γράψει και το αρχικό κείμενο, έκανε λόγο για τουρκική κινητικότητα. Και τι σημαίνει κινητικότητα; Τι κινήσεις δηλαδή έλαβαν χώρα σε ελληνικό έδαφος, διότι αν ήταν σε τουρκικό δε θα συζητούσαμε; Πάντως για μια πολύ πιο αθώα κινητικότητα δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι Τούρκοι τότε προχώρησαν σε σύλληψη και πολύμηνη φυλάκισή τους. 

Στην επίμαχη περιοχή τι έγινε με το φράκτη; Σταμάτησε; Προχώρησε; Έγινε στο όριο που πρέπει ή μας έδιωξαν οι Τούρκοι όπως έγραψε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπου κανείς δεν έχει ακόμη απαντήσει;

Εν κατακλείδι περίπου μια εβδομάδα αφότου έλαβε δημοσιότητα το θέμα, οι Ελληνες πολίτες ακόμη δε γνωρίζουν τι συνέβη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail