Ο Ζελένσκι ευχαριστεί την Τουρκία για την ετοιμότητά της να ενεργήσει ως εγγυήτρια χώρα

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ευχαρίστησε την Τουρκία που εξέφρασε την ετοιμότητά της να λειτουργήσει ως εγγυήτρια για την ασφάλεια της Ουκρανίας σε οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία.

Η Ουκρανία ζητά από την Τουρκία, τη Γερμανία και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να ενεργήσουν ως εγγυητές, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ζελένσκι είπε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν, συζητώντας τις ειρηνευτικές συνομιλίες που έλαβαν χώρα μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Τουρκία επιδιώκει να ενεργήσει ως μεσολαβητής για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Την Πέμπτη, ο Τσαβούσογλου είπε ότι μίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να συναντηθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων για να συζητήσουν μια λύση στη σύγκρουση.

 
"Δεν είναι δυνατόν να δοθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Είπαν ότι μια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε μία έως δύο εβδομάδες", είπε ο Τσαβούσογλου.

Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη αποτέλεσαν τον τέταρτο γύρο συναντήσεων πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Ερντογάν είπε την Πέμπτη πως η Τουρκία ήταν, κατ' αρχήν, έτοιμη να ενεργήσει ως εγγυήτρια χώρα για την Ουκρανία, αλλά έπρεπε να εξεταστούν λεπτομέρειες σχετικά με μια τέτοια μορφή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail