Κίνα: Την στάση μας στο Ουκρανικό την αποφασίζουμε εμείς!

chriskyfung / pixabay
Η Κίνα διατηρεί ανεξάρτητη στάση για την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν σε ενημέρωση την Παρασκευή, σχολιάζοντας αναφορές για προγραμματισμένη πίεση από πολιτικούς της ΕΕ στην Κίνα κατά την επικείμενη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Κίνας.

«Όσον αφορά την Ουκρανία, η Κίνα ακολουθεί μια ανεξάρτητη ειρηνική εξωτερική πολιτική και λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις με βάση την ουσία της υπόθεσης», είπε ο διπλωμάτης. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, την παραμονή μιας εικονικής συνόδου κορυφής με την Κίνα, δήλωσε ότι οποιαδήποτε υποστήριξη από το Πεκίνο στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα έβλαπτε σοβαρά τη φήμη της Κίνας στην Ευρώπη.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας θα πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, κύριο θέμα της οποίας θα είναι η κατάσταση στην Ουκρανία. Από την πλευρά της ΕΕ, στη σύνοδο κορυφής θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Από την κινεζική πλευρά, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping και ο πρωθυπουργός Li Keqiang.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail