Η Δαμασκός ζητά την άρση των κυρώσεων λόγω του κορωνοϊού μιλώντας για υποκρισία

Freepen.gr - Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Δρ. Bashar al-Jaafari, ζήτησε την άρση των παράνομων οικονομικών, καταναγκαστικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Συρία και σε άλλα κράτη, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Al-Jaafari, μιλώντας σε σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία μέσω βίντεο, δήλωσε ότι η συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων τονίζει την υποκρισία που υιοθετήθηκε από ορισμένες πλευρές στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία και σε αυτά τα κράτη.

Ευχαρίστησε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για την προεδρία του Συμβουλίου σε αυτές τις δύσκολες και εξαιρετικές περιστάσεις και για τις προσπάθειες της Κίνας να βοηθήσει 89 κράτη μέλη που επλήγησαν από την αναδυόμενη πανδημία του COVID-19.

Ο Al-Jaafari εξέφρασε την ελπίδα τα κράτη να ξεπεράσουν από κοινού τις καταστροφικές επιπτώσεις αυτής της πανδημίας. "Αυτή η πανδημία ενώνει τους λαούς μας απέναντι στις προσπάθειες κάποιων κυβερνήσεων να δημιουργήσουν ένα ρήγμα μεταξύ τους και αποκάλυψε την ευθραυστότητα των διεθνών δομών που υπάρχουν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την ανικανότητά τους να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα" σχολίασε ο Al-Jaafari.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail