Ένα ακόμη βήμα προς τον παγκόσμιο πόλεμο

Ο Τσέχος βουλευτής Ondřej Benešík ανακοίνωσε ότι η Τσεχική Δημοκρατία προμήθευσε την Ουκρανία με άρματα μάχης T-72 και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Το Υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε τις προμήθειες, αλλά δεν είπε τι ακριβώς εστάλη στη δημοκρατία.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

«Γίνονται παραδόσεις τσεχικών BMP και αρμάτων μάχης T-72. Η υπουργός Άμυνας Jana Chernokhova αξίζει πολλούς επαίνους. Αυτό είναι κάτι που είναι πολύ απαραίτητο για τη μαχητική ικανότητα του ουκρανικού στρατού αυτήν την στιγμή. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτές τις προμήθειες», έγραψε ο βουλευτής στο Twitter.

Το πρώην σοβιετικό βαρύ τεθωρακισμένο εντοπίστηκε να μετακινείται από τις αποθήκες στα τρένα στην Τσεχία. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους εξοπλισμούς που η τσεχική κυβέρνηση είχε λάβει έγκριση από τη Γερμανία για να στείλει στην Ουκρανία συγκεκριμένα τα BMP-1, ενώ και τα T-72 MBT είναι πιθανό να σταλούν επίσης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοι υποσχέθηκαν επίσης να προμηθεύσουν περισσότερα βαρέα όπλα, πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, πυρομαχικά και συστήματα αεράμυνας. Στην Ουκρανία εστάλησαν όπλα από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Δανία και άλλες χώρες.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ ενέκριναν την πρωτοβουλία των χωρών της Βαλτικής για μεταφορά μεγάλης παρτίδας αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γερμανική ηγεσία ανακοίνωσαν παράταση των αντιρωσικών κυρώσεων.



Κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν στους παρακάτω έξι τομείς.

- Απαγόρευση εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία. Η τρέχουσα εκτίμηση των εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία στην ΕΕ είναι 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
- Απαγόρευση εξαγωγών στη Ρωσία αξίας άλλων 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων ημιαγωγών, υπολογιστών, τεχνολογίας αερίου LNG και άλλου ηλεκτρικού και μεταφορικού εξοπλισμού, είπε η πηγή.
- Απαγόρευση εισαγωγής ξύλου, τσιμέντου, καουτσούκ και χημικών από τη Ρωσία, καθώς και τροφίμων υψηλής ποιότητας, όπως χαβιάρι και οινοπνευματώδη ποτά, όπως η βότκα
- Τα ρωσικά πλοία και φορτηγά δε θα έχουν πρόσβαση στην ΕΕ με εξαιρέσεις για ενεργειακά προϊόντα, τρόφιμα και φάρμακα.
- Απαγόρευση συμμετοχής ρωσικών εταιρειών σε δημόσιες συμβάσεις στα κράτη μέλη της Ε.Ε.
- Απαγόρευση όλων των συναλλαγών με την VTB και άλλες τρεις ρωσικές τράπεζες που έχουν ήδη αποκλειστεί από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT.

Επίσης, αναμένεται ότι δεκάδες ακόμη άτομα, συμπεριλαμβανομένων «ολιγαρχικών και πολιτικών», θα προστεθούν στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ.

Ένας εκπληκτικός κατάλογος κυρώσεων, αν τον διαβάσετε προσεκτικά. Επισήμως, οι κυρώσεις στοχεύουν στη μείωση του εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας. Οι συγγραφείς αναμένουν ότι ως αποτέλεσμα, το εμπόριο μεταξύ των χωρών θα μειωθεί συνολικά κατά 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ωστόσο, μια ανάλυση της ουσίας των κυρώσεων δείχνει ότι δεν στοχεύουν στη Ρωσία αλλά μάλλον στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απαγόρευση των εισαγωγών άνθρακα αναμένεται να αυξήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση της αγοράς μηχανημάτων, εξοπλισμού και αγαθών υψηλής τεχνολογίας, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μείωση της παραγωγής στις χώρες της ΕΕ και, κατά συνέπεια, σε περικοπή θέσεων εργασίας, μαζί με αύξηση του πληθωρισμού.

Αυτές οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες ακόμη και αν η Ρωσία δεν επιβάλει αντίποινα. Ωστόσο, στις 5 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Πούτιν έστειλε ένα σαφές μήνυμα πως η Ρωσία σκοπεύει να περιορίσει ή ακόμα και να σταμτήσει τις εξαγωγές τροφίμων, λιπασμάτων και πιθανώς βασικών ενεργειακών πόρων σε «μη φιλικές χώρες».

Εάν ο πόλεμος των κυρώσεων συνεχίσει να εκτυλίσσεται με αυτόν τον ρυθμό, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες της ΕΕ, έως και ελλείψεις τροφίμων. Το βιοτικό επίπεδο και το διαθέσιμο εισόδημα στην ΕΕ έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι κορυφαίες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν εισφέρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία. Ταυτόχρονα, το επίπεδο παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών δεν έχει ανέβει συμμετρικά. Απλώς δεν υπάρχουν ελεύθερες αγορές. Αυτήν την στιγμή υπάρχει πρωτοφανής πληθωρισμός και άνοδος των τιμών.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η τεράστια πίεση στους κοινωνικούς προϋπολογισμούς κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τώρα την Ουκρανία.

Τίθεται ένα ερώτημα, γιατί λοιπόν η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία συνεχίζει να προχωρά με συνέπεια σε ενέργειες που θα επιδεινώσουν αναμενόμενα την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην περιοχή στο πολύ εγγύς μέλλον. Είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι δεν προβλέπουν τις συνέπειες. Μάλλον το αντίθετο, επιδιώκουν ακριβώς τέτοιες συνέπειες. Φαίνεται πως ο στόχος είναι να τεθούν οι πληθυσμοί της ΕΕ σε μια απελπιστική κατάσταση, όπου η μόνη διέξοδος είναι ένας επιθετικός πόλεμος για τους ρωσικούς πόρους, δηλαδή μια άλλη «Σταυροφορία προς την Ανατολή». Το πώς θα δικαιολογηθεί δημοσίως ένας μεγάλος πόλεμος φαίνεται ήδη από την τρέχουσα αντιρωσική υστερία, που τροφοδοτείται με κάθε δυνατό τρόπο από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τα MSM (συστημικά μέσα).

Όλα τα προβλήματα της ΕΕ θα χρεωθούν σε εκείνους τους «Ασιάτες υπάνθρωπους» στους οποίους άθελά τους έχει δοθεί τόσο πλούσιο έδαφος και δε μοιράζονται τις ευρωπαϊκές φιλελεύθερες αξίες. Οι ΗΠΑ και η Βρετανική Κοινοπολιτεία θα παρακολουθούν με ενθουσιασμό το μεγάλο ευρωπαϊκό σφαγείο. Και είναι, κατά πάσα πιθανότητα, σχεδόν αναπόφευκτο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail