Η Μεγάλη Ρωσική Ενεργειακή Απάτη - Σκοτεινό χρήμα πίσω από «πράσινες» ομάδες στη Δύση

ds_30 / pixabay
"Με το χειμώνα να πλησιάζει γρήγορα, η Ευρώπη βρίσκεται σε μια ενεργειακή κρίση—και βασίζεται στα τρυφερά ελέη του Ρώσου ισχυρού άνδρα Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι μια αυτοπροκαλούμενη καταστροφή χρόνια στα σκαριά".

Giulio Meotti - gatestoneinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Έτσι ξεκινούσε ένα άρθρο της 20ης Οκτωβρίου 2021 στη Wall Street Journal, προτού η Ρωσία συγκεντρώσει τα στρατεύματά της στα ουκρανικά σύνορα και κανένας αναλυτής ή δεξαμενή σκέψης δεν φανταζόταν ότι το αδιανόητο ήταν στη γωνία. Το editorial συνέχιζε:

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες μειονεκτούν στην ενέργεια στο όνομα της επιδίωξης μιας κλιματικής ατζέντας που δε θα έχει καμία επίδραση στο κλίμα, αλλά αυξάνει τις τιμές της ενέργειας, βλάπτει τους καταναλωτές και τη βιομηχανία, και τώρα ενδυναμώνει τους νταήδες στο Κρεμλίνο.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ έχουν υποσχεθεί καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, κλείνοντας εργοστάσια άνθρακα και ρίχνοντας δισεκατομμύρια σε ηλιακά και αιολικά έργα. Η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει σε μεγάλο βαθμό το fracking. Αυτό έχει μετατρέψει τους Ευρωπαίους ηγέτες σε ισοδύναμους με τους ναυτικούς εξερευνητές του 16ου αιώνα, που προσεύχονται για ευνοϊκούς ανέμους και καιρικές συνθήκες καθώς οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται και πέφτουν ανάλογα με την κάλυψη της νέφωσης και τις συνθήκες ανέμου.

«Η Γερμανία πλήγωσε επίσης τον εαυτό της όταν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε να εξαλείψει την πυρηνική ενέργεια σε μια υπερβολική αντίδραση στο ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011».

Ο Konstantin Kosachev, ένας ισχυρός Ρώσος νομοθέτης, είχε πει στο παρελθόν στο Bloomberg πως «δεν μπορούμε να έρθουμε προς διάσωση μόνο για να αντισταθμίσουμε τα λάθη που δεν κάναμε». Μια τέτοια ωμή ειλικρίνεια βρισκόταν σε οδυνηρή αντίθεση με την αφέλεια της Ευρώπης.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  συναντήθηκε  πρόσφατα με ακτιβιστές από το κίνημα «Fridays for Future» εμπνευσμένο από την Γκρέτα Τούνμπεργκ, παρά την ευθύνη αυτών των περιβαλλοντολόγων στον ενεργητικό μαζοχισμό της Ευρώπης, όπως το αποκάλεσε η Wall Street Journal σε άλλο άρθρο.

Ο συγγραφέας Michael Shellenberger, που καταρρίπτει επίσης τις πολιτικές για το κλίμα της Ευρώπης, επεσήμανε πρόσφατα σε μια ανάρτηση στο Substack με τίτλο «Οι Πράσινες Παραισθήσεις της Δύσης ενδυνάμωσαν τον Πούτιν»:

«Καθώς η Δύση έπεσε σε μια υπνωτική έκσταση σχετικά με τη θεραπεία της σχέσης της με τη φύση, την αποτροπή της κλιματικής αποκάλυψης και τη λατρεία μιας έφηβης ονόματι Γκρέτα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τις κινήσεις του».

Ένας από τους λόγους για τις καταστροφικές ενεργειακές επιλογές της Γερμανίας -- ρωσικό αέριο και κινεζικά ηλιακά πάνελ αντί για εγχώρια παραγωγή πυρηνικής ενέργειας και ορυκτών καυσίμων -- αποκαλύφθηκε από τον Fabien Bouglé στο βιβλίο του Nucléaire, les vérités cachées ("Nuclear Energy, The Hidden Truths"). Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Le Figaro , είπε:

"Η έρευνά μου αποκάλυψε ξεκάθαρα ότι η Γερμανία διεξήγαγε έναν οικονομικό πόλεμο κατά της γαλλικής πυρηνικής ενέργειας. Σε σχέση, εδώ και χρόνια, με αντιπυρηνικές και υπέρ των ανέμων περιβαλλοντικών ΜΚΟ, ο γείτονάς μας αγωνίζεται να δυσφημήσει την πυρηνική μας βιομηχανία στο έδαφός μας αλλά και στις Βρυξέλλες. Ένας στρατός από Γερμανούς λομπίστες συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποτρέψει την είσοδο της γαλλικής πυρηνικής ενέργειας στον κατάλογο των δραστηριοτήτων που θεωρούνται «πράσινες» λόγω της φύσης της με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Το φθινόπωρο του 2021, η COP26, η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, έστηνε το γκροτέσκο θέαμά της: ένα είδος οικολογικών Βερσαλλιών. Οι πλούσιοι, ισχυροί και ενάρετοι του πλανήτη συγκεντρώθηκαν στη Γλασκώβη για να πείσουν στους πολίτες των δυτικών χωρών για το πόσο βλάπτουμε τον πλανήτη με τον τρόπο ζωής μας. Έφτασαν με τα ιδιωτικά τους τζετ για να παραπονεθούν για τη μάστιγα των εκπομπών της αεροπορικής βιομηχανίας. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, είπε ότι όλοι πρέπει να τρώνε λιγότερο κρέας και να πετούν λιγότερο. Στη συνέχεια ήρθε η είδηση ​​πως 400 ιδιωτικά τζετ θα πετούσαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, φέρνοντας διεθνείς ηγέτες και στελέχη επιχειρήσεων.

Ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου, από ένα από τα ανάκτορά του, είπε ότι το COP26 ήταν η «τελευταία ευκαιρία» του πλανήτη. Η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει πετάξει τόσο πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια που θα μπορούσε να έχει φτάσει στο φεγγάρι και πίσω.


Ενώ οι Γερμανοί επικαλούνταν για το κλίμα, η Washington Post μας ενημέρωσε για την υποκρισία τους:

"Η Γερμανία παρουσιάζεται ως ηγέτης του κλίματος. Αλλά εξακολουθεί να καταστρέφει χωριά για ανθρακωρυχεία... Το ανθρακωρυχείο Garzweiler της Γερμανίας έχει ήδη καταπιεί περισσότερα από δώδεκα χωριά. Εκκλησίες αιώνων και οικογενειακά σπίτια έχουν ισοπεδωθεί και η γη στην οποία χτίστηκαν καταστράφηκε. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν εξαφανιστεί, τα νεκροταφεία έχουν αδειάσει».

Μόνο το ορυχείο Lützerath έχει διπλάσιο μέγεθος από το Μανχάταν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο ρυπογόνος χώρα στην Ευρώπη. Πριν από έξι χρόνια, την εποχή της COP21, ο πρώην Πρωθυπουργός της Πολωνίας Jerzy Buzek μας προειδοποίησε, "ας μην είμαστε υποκριτές: οι Γερμανοί δημιουργούν πρόσθετες μονάδες άνθρακα για να υποστηρίξουν τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".

Το Νοέμβριο του 2021, ο Thomas Friedman έγραψε στους New York Times :

Σε ένα πρόσφατο δοκίμιο για τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων και την κλιματική αλλαγή, ο Rob Litwak, ειδικός στον έλεγχο των όπλων στο Wilson Center, θυμήθηκε μια ερώτηση που έθεσε ο Πρόεδρος Ronald Reagan στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον Σοβιετικό ηγέτη, αφού έκαναν μια βόλτα κατά τη διάρκεια της λίμνης τους το 1985 στη Σύνοδο Κορυφής της Γενεύης.

Όπως το είπε αργότερα ο Γκορμπατσόφ : "Ο Πρόεδρος Ρίγκαν μου είπε ξαφνικά: "Τι θα κάνατε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονταν ξαφνική επίθεση από κάποιον από το διάστημα; Θα μας βοηθούσατε;"...

Το θέμα του Litwak με την επανάληψη αυτής της ιστορίας, φυσικά, είναι πως σήμερα αντιμετωπίζουμε μια παρόμοια απειλή που τονίζει τον κόσμο - όχι από εξωγήινους του διαστήματος αλλά από μια πολύ πιο οικεία και κάποτε φαινομενικά καλοήθη δύναμη: το κλίμα μας.

Έτσι, οι προοδευτικοί Αμερικανοί ειδήμονες μέχρι τον Οκτώβριο ονειρευόντουσαν μια συμμαχία μεταξύ Δύσης, Ρωσίας και Κίνας ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Τώρα που η Δύση έχει απομονώσει τη Ρωσία, το μεγαλύτερο προμηθευτή ενέργειας για την Ευρώπη, κανείς δε μιλά πια για αυτό.

Η συνάντηση της Γλασκώβης τον Ιανουάριο έχει ξεχαστεί. Οι εισαγωγές άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη αυξηθεί περισσότερο από 56% σε σύγκριση με το 2021, για να αντιμετωπίσουμε μια ενεργειακή κρίση. Στη Βρετανία , η Coal Authority εξουσιοδότησε ένα ορυχείο στην Ουαλία να αυξήσει την παραγωγή κατά 40 εκατομμύρια τόνους τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Η Γερμανία, η οποία εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο και έχει το Κόμμα των Πρασίνων στην κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες, ήταν τόσο απελπισμένη που έπρεπε να σταματήσει το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών της. Το κλείσιμο των αντιδραστήρων είχε αποφασίσει η τότε καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα. Τώρα ο Hans-Werner Sinn, κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος, γράφει:

«Τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, η Γερμανία δε θα μπορέσει να τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου χωρίς να προκαλέσει οικονομικό χάος... Η υπόσχεση της Γερμανίας να εγκαταλείψει τον άνθρακα και τα πυρηνικά, τις ίδιες πηγές ενέργειας που θα της έδιναν έναν βαθμό αυτάρκειας και αυτονομίας έχει θέσει τη χώρα σε μεγάλο κίνδυνο».

Η Ρωσία, όπως αποδεικνύεται, φέρεται να προωθεί, συχνά μέσω «σκοτεινού χρήματος» δια των Βερμούδων – που δεν απαιτεί την κατονομασία των χωρών χορηγών – «πράσινες» εκστρατείες κατά της πυρηνικής ενέργειας για να εξασφαλίσει την εξάρτηση της Δύσης από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων της Ρωσίας. Σύμφωνα με άρθρο στο The Hill:

«Το 2014 – την ίδια χρονιά η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία – ο τότε Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) Άντερς Φογκ Ράσμουσεν προειδοποίησε ότι η Ρωσία εργαζόταν κρυφά για να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή και αμερικανική παραγωγή ορυκτών καυσίμων…

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ράσμουσεν... ισχυρίστηκε σε μια παρουσίαση σε δεξαμενή σκέψης στο Λονδίνο, «Συνάντησα συμμάχους που μπορούν να αναφέρουν πως η Ρωσία, ως μέρος των εξελιγμένων επιχειρήσεων πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, συμμετείχε ενεργά με τους λεγόμενους μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) – σε περιβαλλοντικές οργανώσεις που εργάζονται ενάντια στο σχιστολιθικό αέριο – για να διατηρήσουν την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το εισαγόμενο ρωσικό αέριο».

Ο Dominique Reynié, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Institut d'Etudes Politiques στο Παρίσι, σε συνέντευξή του στο CNews, σημείωσε πρόσφατα:

« Βρήκαμε ότι η Gazprom χρηματοδοτεί ιδιαίτερα περιβαλλοντικές ΜΚΟ, οι οποίες έδωσαν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες υπουργούς -- το Βέλγιο για παράδειγμα -- οι οποίοι στη συνέχεια προφανώς ξεκίνησαν ένα είδος ανταπόδοσης χάρης υπερασπιζόμενοι την έξοδο από την πυρηνική ενέργεια».

Το γερμανικό Ίδρυμα για το Κλίμα και την Προστασία του Περιβάλλοντος, το οποίο φέρεται να έχει λάβει περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ από την Gazprom, έχει επίσης κατηγορηθεί ως «μαριονέτα» που χρηματοδοτείται από τη Μόσχα, αποκάλυψαν οι Sunday Times.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε φέτος στο Mecklenburg-Pomerania από τη Manuela Schwesig, την πρωθυπουργό του σοσιαλδημοκρατικού κράτους και σύμμαχο του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Gerhard Schröder, ο οποίος είναι πρόεδρος των εταιρειών που κατέχουν τους αγωγούς Nord Stream και Nord Stream II, που κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία. Ο Σρέντερ έχει επίσης υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια των ρωσικών εταιρειών ενέργειας που υποστηρίζονται από το κράτος.

Επιπλέον, μια έρευνα από την Unherd αποκάλυψε ότι η Κίνα χρηματοδοτεί επίσης δυτικούς περιβαλλοντολόγους:

«Λίγα τετράγωνα μακριά από την πλατεία Τιενανμέν, μέσα στη σπηλαιώδη λαμπρότητα του Συνεδριακού Κέντρου του Πεκίνου, μια σειρά από ανώτερα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν το Σεπτέμβριο για να διακηρύξουν ένα σαφές μήνυμα: «εστιάζοντας στη μείωση των εκπομπών άνθρακα... Η Κίνα θα προωθήσει τΗΝ πράσινο ανάπτυξη, και θα βελτιώνει συνεχώς την οικολογική της πολιτική». Η ετήσια γενική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κίνας για τη Διεθνή Συνεργασία για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (CCICED) ήταν σε πλήρη εξέλιξη...

«Πράγματι, καθώς η αίθουσα πλημμύριζε από αισιόδοξη οικολογική ρητορική, θα μπορούσατε σχεδόν να ξεχάσετε πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη πηγή αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο — και ότι οι νέοι σταθμοί παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στον αγωγό κατασκευής της έχουν μόνο μεγαλύτερη χωρητικότητα από ολόκληρη τη γενιά του στόλου της Βρετανίας....

«Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του συνεδρίου, «τα μέλη της ξένης επιτροπής και οι εταίροι επαίνεσαν το κτίριο οικολογικού πολιτισμού της Κίνας και τη νέα και μεγαλύτερη συνεισφορά της στην προώθηση της οικοδόμησης ενός καθαρού και όμορφου κόσμου».

Παρόντες ήταν ο καθηγητής Λόρδος Νίκολας Στερν, πρόεδρος του Grantham Center on Climate Change στο London School of Economics, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμβουλος βρετανικών κυβερνήσεων για τον περιβαλλοντισμό. Η Kate Hampton, διευθύνουσα σύμβουλος του Children's Investment Fund Foundation (CIFF), το οποίο φέρεται να χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Christopher Hohn, κορυφαίο περιβαλλοντικό φιλάνθρωπο, και το World Wide Fund for Nature-UK, στο οποίο ο Πρίγκιπας Κάρολος υπηρετεί ως πρόεδρος.

Καθώς η Ευρώπη αντιμετώπιζε τη δική της ενεργειακή αυτοκτονία και λίγο πριν ο Πούτιν αρχίσει να εξαφανίζει την Ουκρανία, τι ανησυχούσε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, «τσάρο του κλίματος» των ΗΠΑ; Σχετικά με το «μαζικό αντίκτυπο των εκπομπών» του πολέμου καθώς και ότι αποσπά την προσοχή από τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. «Ελπίζω πως ο Πρόεδρος Πούτιν θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε σε καλό δρόμο όσον αφορά το τι πρέπει να κάνουμε για το κλίμα», είπε στο BBC .

Ακολουθεί μια άλλη απάτη: Όχι μόνο η Γερμανία και η Γαλλία έχουν αρκετά αποθέματα φυσικού αερίου για να αντικαταστήσουν το ρωσικό αέριο για περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά η εξόρυξή του έχει απαγορευτεί "για περιβαλλοντικούς λόγους".

Ο δημοσιογράφος Michael Shellenberger σημείωσε:

«Η Ρωσία έχει αξιοποιήσει μια οικονομία στο μισό μέγεθος της Γερμανίας για να τερματίσει τη μεταψυχροπολεμική εποχή και να νικήσει το ΝΑΤΟ

«Το έκανε με επιθετικότητα, φυσικό αέριο και πυρηνικά

«Η Αμερική πρέπει να παράγει μαζικά περισσότερα πυρηνικά, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, διαφορετικά ο φιλελεύθερος δημοκρατικός δυτικός πολιτισμός είναι νεκρός»

Σύμφωνα με τον Ulf Poschardt στο Die Welt:

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να κάνει μόνο ό,τι θέλει γιατί έχει δει τις αδυναμίες της Δύσης: η Ευρώπη και οι Γερμανοί ιδιαίτερα έχουν παρακμάσει, πατρονάρουν τους κορυφαίους ερμηνευτές τους και υποτάσσονται σε ένα αφελώς παραπλανημένο κέφι... Ο Πούτιν κοιτάζει τη Γερμανία και τη βλέπει ως ομοσπονδιακή δημοκρατία των κλόουν. Και δε φοβάται τους κλόουν».

Τώρα η Ευρώπη προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο. Τι ακολουθεί όμως;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail