Το χτύπημα στον Σουλεϊμανί είναι χτύπημα στο Ιράν ή μήπως όχι...

Δύο μέρες τώρα έχω διαβάσει τόσα κείμενα από τους ελάχιστους Έλληνες που θεωρώ αξιόλογους αναλυτές, αλλά κυρίως από τους ξένους και ειδικά αυτούς που ανήκουν στα think tanks, χωρίς βέβαια να παραβλέψω την ελεύθερη άποψη ορισμένων μπόγκερς.

Ζαχαρίας Μυτιληνιός

Αν και στη δύση κάποιοι πουλάνε την εικόνα ενός αιμοβόρου στρατηγού που έχει διατάξει ή ακόμα και συμμετάσχει στην εξόντωση (σικ οι δολοφονικές επιθέσεις) χιλιάδων Αμερικανών. Βέβαια όλοι αυτοί παραβλέπουν ότι αυτές οι χιλιάδες Αμερικανοί ή ήταν μυστικοί πράκτορες ή δούλευαν με διττή ιδιότητα σε αμερικανικές επιχειρήσεις ή ήταν μισθοφόροι!

Σαν ειρηνιστής και υπέρμαχος της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας δεν μπορώ να παραβλέψω ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή ακόμα και του πιο σκληρού δολοφόνου χωρίς έστω μια τυπική δίκη. ΚΑΝΕΙΣ!

Ο τρόπος δολοφονίας όμως με βάζει σε τρελές σκέψεις. Και θα σας πω γιατί. Όσοι έχουν την παραμικρή ιδέα πως δουλεύουν και κινούνται οι "εχθροί" της Αμερικής από προχθές έχουν προβληματισθεί πολύ.

Είναι δυνατόν ο Νο1 Ιρανικός στόχος να μην έχει λάβει όχι απλά υπερβολικά μέτρα αυτοπροστασίας αλλά έστω τα στάνταρ;

Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να κινείται με απλή αυτοκινητοπομπή; Ή ακόμα και να κινείται με αυτοκινητοπομπή και όχι ινγκόγκνιτο;;;

Χθεσινός είναι;

Το Ιράν είναι η υπ΄αριθμον 1 πυραυλική δύναμη μετά τη Ρωσία και η μοναδική που έχει τη δυνατότητα να πλήξει ταυτόχρονα όλες τις αμερικανικές βάσεις σε όλη την Μέση, Εγγύς Ανατολή, καθώς και την Ανατολική Μεσόγειο (και οι Ελληνικές βάσεις είναι μέσα στο δραστικό βεληνεκές). Έχει εξαιρετικές δυνατότητες δορυφορικών παρακολουθήσεων που σημαίνει πως ότι "πετάει" πάνω από τους στρατηγούς του μπορεί να εντοπισθεί ΑΜΕΣΑ και φυσικά έχει τη δυνατότητα αναχαίτισης.

Όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε. Και φυσικά το αυτοκίνητο είχε θωράκιση Β, δλδ της πλάκας (κρατάει μόνον μέχρι 7,62 σφαίρες), στον μοναδικό ιρανικό στόχο που κινείται εκτός Ιράν...

Δεν θα το πάω το ζήτημα στην οικονομία αν και συνδέεται άρρηκτα και άμεσα με αυτήν - μπορείτε να αναζητήσετε τα άρθρα πολλών αναλυτών επί τους θέματος αφού τώρα είναι που όλες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Μόνο θα γράψω ένα νούμερο... 100 ΔΟΛΑΡΙΑ. Το ψιθύρισε σήμερα ο Άδωνις αλλά πέρασε στο ντούκου.

Όμως αυτά θα τα διαβάσετε - αν δεν τα έχετε ήδη διαβάσει - και σίγουρα έχετε μια Χ εικόνα. Γι΄αυτό δεν συνεχίζω και το πάω λίγο πιο πέρα... στο ίδιο το Ιράν.

Πριν λίγες ώρες το Ιράν κήρυξε διαρκή ανηλεή ιερό πόλεμο ανεβάζοντας το λάβαρο του πολέμου στο μεγάλο τζαμί του Jamkaran (φωτογραφία), μια κίνηση που μπορεί να δείχνει αύξηση της έντασης, όμως είναι κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης.

Μήπως όμως αυτό δείχνει ότι το Ιράν δεν ξέρει πως να αντιδράσει;

Μήπως τελικά ούτε το Ιραν ξέρει αν τελικά ήθελε ή έστω το βολεύει και αυτό η εξόντωση του πιο λαοφιλούς στρατιωτικού ηγέτη;

Το Ιράν σε αντίθεση με τους κατσαπλιάδες της ευρύτερης περιοχής (τζιχάντια, αλκάιντα κλπ) δεν λειτουργεί ΠΟΤΕ εν θερμώ. Όταν κάνει χτυπήματα αυτά είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών οργάνωσης και σχεδιασμού και χτυπάει εκεί που ξέρει ότι θα τσούξει περισσότερο.

Θα πήγαινε σε μια επίθεση στο Ισραήλ; Γιατί ηλίθιοι είναι;

Μια επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ την βλέπουν και την προβλέπουν μόνον οι Ισραηλινοί και τα παπαγαλάκια τους. Κανένας σοβαρός αναλυτής ποτέ δεν έγραψε τέτοιο πράγμα. Το αντίθετο μάλιστα είναι πάντα ένα εφικτό σενάριο!

Το χτύπημα αυτό βγάζει κερδισμένους όλους τους παίχτες της σκακιέρας αυτή την στιγμή. Ο Τράμπ έχει εσωτερικά προβλήματα, ο Νετανιάχου επίσης, ο Ερντογκάν επίσης, ενώ ακόμα και ο Μακρόν έχει μια καρέκλα που τρίζει από τις 24 συνεχόμενες εβδομάδες απεργίας των σιδηροδρομικών. Ακόμα και ο Αγιετολάχ του Ιράν κερδισμένος είναι.

Όλος ο πλανήτης ζει σε καθεστώς τρόμου...
Η μόνη ερώτηση είναι που θα χτυπήσουν οι Ιρανοί και που θα φτάσει το πετρέλαιο... Όλα τα άλλα σαν να ξεχάστηκαν ξαφνικά. Λες και το κάδρο άλλαξε προσωπείο.

Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι το κάδρο μπορεί κάθε φορά να δείχνει άλλο πρόσωπο. Όμως στην σύγχρονη εποχή το κάδρο ανήκει στον Dorian Grey και ανεξάρτητα τι βλέπουμε εμείς εκεί κρύβεται το ίδιο πρόσωπο, η ίδια ακριβώς πολιτική, τα ίδια συμφέροντα και το χειρότερο οι ίδιοι ακριβώς τρόποι για να ξεγελαστεί το πόπολο και να συναινέσει στην ίδια του την σκλαβιά.

Τέλος θέλω να κλείσω με μια ανησυχία. Η Αμερική και το Ισραήλ όταν χτυπάνε το Νο1 στόχο το κάνουν πάντα με επίγειες δυνάμεις ώστε να υπάρχει eye confirmation του στόχου και να μην την πατήσουν όπως πολλές φορές στο παρελθόν. Εδώ χρησιμοποιήθηκε UCAV και πύραυλος HELLFIRE (κλασσικός τρόπος για δευτερεύοντες στόχους).

Οπότε... μήπως εν τέλει και η "εξαφάνιση" του Σουλεϊμανί βολεύει και τον ίδιο;;;

Τι είπα τώρα ε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail