Προσέξτε μη βουλώσει ο αγωγός East Med

Εξακολουθώ να ρωτώ ανοήτως: Αυτός ο αγωγός που πρόκειται να υπογράψουμε για να περάσει από την Ελλάδα, με τους Ισραηλινούς και τους Κύπριους, ο Εast Μed, θα έχει κανένα όφελος πρακτικά για τον Έλληνα πολίτη; Εγώ πιστεύω ελάχιστα έως καθόλου. Ακόμα και για την κατασκευή του, που θα είναι με εξειδικευμένα πλοία και εταιρείες με τους ξένους εργάτες της φτήνιας στη στεριά, δεν πρόκειται να δώσει τίποτε στη χώρα. 

Μήπως, θα μου πείτε, μας αποδώσει γεωστρατηγικά οφέλη; Αμ, δεν τα βλέπουμε; Μια Τουρκία στα κάγκελα, να διαμαρτύρεται για μερτικό από τα αέρια και τα πετρέλαια, και «αφού δεν μπορεί να χτυπήσει το γομάρι χτυπάει το σαμάρι». Δηλαδή μόλις θα γίνει ο αγωγός, εμείς θα βάλουμε όλα τα μέσα μας να τον φυλάμε, λιμενικό και πολεμικό ναυτικό. Και οι Τούρκοι θα μας στέλνουν όλες τις στρατιές του Κιουταχή και του Ομέρ Βρυώνη στη Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω. 

Αυτή η χώρα έχει καταντήσει κέντρο διερχομένων. Mεταναστών, πτυχιούχων Ελλήνων, φυσικών αερίων, μνημονίων και υποσχέσεων ότι θα έρθει μία καλύτερη μέρα, όταν θα μας βαθμολογήσει καλύτερα η Goldman Sachs και η Μoody's. Με αυτά που έχουμε υπογράψει σε όλα αυτά τα μνημόνια, ότι χρειάζεται ο διεθνής οικονομικός παράγοντας, θα το περνάμε! 

Από νομοσχέδια έως αγωγούς φυσικού αερίου και φθηνό εργατικό δυναμικό από το Πακιστάν για τη Γερμανία. Α, και έχουμε να γιορτάσουμε και τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση που ξεκίνησε από τη Μολδοβλαχία και κατέληξε στο freddo espresso… Καλημέρα καπουτσίνοι μου !

Θόδωρος Γαλανόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail