Έργα 72 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στην Αθήνα: ανακατασκευή το 25% του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας

Δύο πολύ μεγάλα έργα ασφαλτοστρώσεων και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων της πόλης, συνολικού ύψους 72 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων και δημοπρατούνται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου για να ξεκινήσουν άμεσα και να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν στους δημότες της Αθήνας.

Πρόκειται για έργα που ανταποκρίνονται στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών της πόλης και αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού για την βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας. Η εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ήταν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες με αποτέλεσμα σε χρόνο ρεκόρ, ελάχιστους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, να εγκριθούν παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στα 72 εκατ. από τα 264 εκατ. ευρώ, του συνολικού τεχνικού προγράμματος.

Το πρώτο έργο με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (1η ΕΩΣ 7η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ)» ύψους 42 εκατ. ευρώ προβλέπει: Συντήρηση οδών με την ανακατασκευή των ασφαλτικών σε δημοτικούς δρόμους μήκους περίπου 200 χιλιομέτρων, με νέες διαγραμμίσεις και υψομετρικές προσαρμογές φρεατίων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας. Με αυτό το έργο θα ανακατασκευαστεί το 25% του συνολικού οδικού δικτύου του Δήμου, βελτιώνοντας σημαντικά την ασφάλεια και την ποιότητα των οδών της πόλης, εντός της επόμενης διετίας.

Το δεύτερο έργο με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ 2020-22» ύψους 30 εκατ. ευρώ αφορά στη συντήρηση των σχολικών και των δημοτικών κτιρίων τα οποία έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και χρήζουν επισκευών. Κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης στατικών φορέων, κατασκευής μονώσεων, αλλαγής κουφωμάτων και χρωματισμών. Το ποσό που δαπανάται είναι εντυπωσιακά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κατά 233% (από 3 εκατ. ευρώ/έτος σε 10 εκατ. ευρώ/έτος).

«Η αξία ενός μεγάλου έργου ή μίας σημαντικής παρέμβασης έχει ουσία όταν αλλάζει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής. Όταν παρεμβαίνει στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα. Και έχει μεγαλύτερη αξία όταν γίνεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ταλαιπωρημένου οδικού δικτύου της πόλης, αλλά και των σχολικών και των δημοτικών κτιρίων, είναι μία προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για να αλλάξει την Αθήνα, όχι μόνο στην εικόνα αλλά δομικά» τόνισε σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail