Για μια «Νέα» Ευρώπη;

Ι. Την ημέρα των ευρωεκλογών, στις 26 Μαϊου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα (1) σχετικά με «τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων αφρικανικής καταγωγής στην Ευρώπη (2018 / 2899 (RSP)» με 535 ψήφους υπέρ, 80 κατά, 44 αποχές, ενώ απουσίαζαν και 92 βουλευτές. Η ψηφοφορία ουσιαστικά πέρασε «απαρατήρητη» απ΄ όλα τα ευρωπαϊκά Μέινστριμ και μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό στον «αντιευρωπαϊκό» τύπο της Γερμανίας. 


Tο ψήφισμα, εν είδη Γενικού Σχεδίου Eυρωπαϊκής «Aναδημιουργίας», περιλαμβάνει συνολικά 28 μέτρα και προτροπές, κυρίως στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα δε με το σημείο 23 του καταλόγου μέτρων το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή και τα κράτη-μέλη «να λάβουν υπόψη τους ισχύοντες νόμους και διαδικασίες για να εξασφαλίσουν ότι οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο μπορούν να εισέλθουν στην Ε.Ε. με ασφάλεια και νόμιμα»

Με άλλα λόγια : Ασφάλεια μετακίνησης προς τη χώρα υποδοχής μεταναστών, δημιουργία υπηρεσιών νόμιμης διακίνησης, ανοιχτά σύνορα! Το ευρωψήφισμα πρέπει να ειδωθεί σαν συνέχεια του «μη δεσμευτικού» Συμφώνου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση (2), καθώς περιλαμβάνει ανάλογες νουθεσίες, μέτρα και διαπαιδαγωγικές συμβουλές προκειμένου ν΄ αμβλυνθεί η υποτιθέμενη «αφροφοβία» των Ευρωπαίων. Μεταξύ άλλων το ψήφισμα περιλαμβάνει και τα παρακάτω:
1. Τα κράτη-μέλη θα πρέπει:

• να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα σπουδών την ιστορία ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής και να περιγράψουν πλήρως τα θέματα της αποικιοκρατίας και της δουλείας. Το διδακτικό προσωπικό θα πρέπει να εκπαιδεύεται για αυτό το έργο, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ποικιλομορφία των τάξεων.
• ν΄ ασχοληθούν με την κατάσταση των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής στην εκπαίδευση, στη στέγαση, στην υγεία, στην απασχόληση, στην εργασία στην αστυνομία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στη δικαιοσύνη και στην πολιτική συμμετοχή και να τα προωθούν στην τηλεόραση και σε άλλα μέσα ενημέρωσης.
• να παρακολουθούν την βασισμένη σε φυλετικές διακρίσεις προκατάληψη στα συστήματα ποινικής δικαιοσύνης, εκπαίδευσης και κοινωνίας και να λαμβάνουν ανάλογα προληπτικά μέτρα.
• να διασφαλίζουν ότι οι ενήλικες και τα παιδιά αφρικανικής καταγωγής έχουν ίση πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση και την φροντίδα χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.
• να δράσουν κατά των διακρίσεων σε βάρος ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής στην αγορά κατοικίας.
2. Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη πρέπει να τιμούν την Ιστορία των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής, με το να διοργανώνουν, για παράδειγμα, «Μήνες της Μαύρης Ιστορίας».
3. Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. αναμένεται να υιοθετήσουν μια στρατηγική για την προσωπική πολυμορφία και την ένταξη των εργαζομένων, καθορίζοντας συγχρόνως ένα στρατηγικό σχέδιο για τη συμμετοχή των εθνοτικών και φυλετικών μειονοτήτων στην απασχόληση.
4. Το Ευρωκοινοβούλιο τονίζει τον σημαντικό ρόλο των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων και ζητεί μια μεγαλύτερη χρηματοδοτική υποστήριξη των οργανώσεων λαϊκής βάσης σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο. Σύντομα θα πρέπει να γίνει η εστίαση σε αυτό.

Ως αιτιολόγηση για το ψήφισμα προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι οι «Αφροευρωπαίοι» έχουν συμβάλει σημαντικά στην οικοδόμηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας σε όλη την διάρκεια της Ιστορίας. Επιπλέον, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο ακτιβισμός διάφορων ΜΚΟ στο πλαίσιο της διογκούμενης μεταναστευτικής «βιομηχανίας» των πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΙΙ. Επί του προκειμένου και ορισμένα δημογραφικά δεδομένα:

1. Ο πληθυσμός της Ε.Ε. (χωρίς το Ην. Βασίλειο) κυμαίνεται σήμερα στα 446 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα ο μόνιμος πληθυσμός στην καταγραφή του 2011 ήταν 10,8 εκατομμύρια και στη Γερμανία 83,5 εκατομμύρια.

2. Ο σημερινός πληθυσμός της Αφρικής είναι 1,3 δισεκατομμύρια. Το 2050, ανάλογα με το σενάριο, θα κυμαίνεται, σύμφωνα με προβλέψεις του ΟΗΕ, στα 2 με 2,3 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι η Αφρική καθημερινά αυξάνεται κατά 200.000 ανθρώπους, 1,55 εκατομμύρια την εβδομάδα (όσο η πόλη του Μονάχου) και ετησίως κατά 73 εκατομμύρια. Δηλαδή 6,7 φορές όσο ο πληθυσμός της Ελλάδας και σε 13,7 μήνες όσο ο πληθυσμός της Γερμανίας.

ΙΙΙ. Έτσι πάντως μπορεί να εξηγηθούν πολλές από τις αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και η συναίνεση των ελίτ για το μεταναστευτικό στη βάση της συνέχισης της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και της απρόσκοπτης μετεγκατάστασης μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Όσο για την Ευρώπη συνολικά, διαφαίνεται για τα επόμενα χρόνια αυτό που έγραψε ο Βρετανός συγγραφέας Douglas Murray στο βιβλίο του «Η αυτοκτονία της Ευρώπης» (2018) : «Αυτή τη νέα Ευρώπη πρέπει να τη φανταζόμαστε σαν τα Ηνωμένα Έθνη. Άνθρωποι απ΄ όλες τις χώρες θα ζουν εκεί, όμως πατρίδα δεν θα έχει κανένας πια».

(1) http://www.europarl.europa.eu/…/docu…/TA-8-2019-0239_EL.html και https://www.europarl.europa.eu/…/doc…/TA-8-2019-0239_EL.pdf…)
(2) http://ardin-rixi.gr/archives/210361
Φωτό : Μετανάστες στην έρημο Air, στα βόρεια του Νίγηρα, καθ΄ οδόν για τη Λιβύη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail