Ύποπτη αποστροφή Τσαβούσογλου ότι αν η Λιβύη γίνει Συρία, έρχεται η σειρά κι άλλων χωρών

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε το Σάββατο κατά των προσπαθειών να δημιουργηθεί μια κατάσταση στη Λιβύη παρόμοια με εκείνη στη Συρία. Προφανώς ο Τούρκος ΥΠΕΞ μάλλον παραβλέπει ότι η Συρία καθαρίζει αργά αλλά σταθερά το παιχνίδι, που εν πολλοίς και η Τουρκία της προκάλεσε. Επίσης ξεχνά πως η Συρία έγινε Λιβύη αφού προηγήθηκε η πτώση του Καντάφι.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μια σχεδόν απειλητική αποστροφή του καθώς μιλούσε στην κυβερνητική συνάντηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) στην Αττάλεια σχετικά με τις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας:

"Θέλουν να μετατρέψουν [την] κατάσταση στη Λιβύη σε Συρία. Αν η Λιβύη γίνει σήμερα σαν τη Συρία, τότε θα έρθει η σειρά και για τις άλλες χώρες της περιοχής" μεταδίδει το ΑΝΑΤΟΛΗ.

Τι εννοούσε άραγε ο κατά πολλούς κουρδικής καταγωγής [έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες] Τούρκος υπουργός; Αναφέρεται σε Ελλάδα και Αίγυπτο κατά βάση; Ποιοι θα γίνουν...Συρία; Να κάνουμε συνειρμούς με τους καθημερινά πολυάριθμους αφιχθέντες στη χώρα μας; Μια φορά πάντως η δική του χώρα είναι ιδανική με κάμποσα εκατομμύρια Κούρδους και αμέτρητους καταπιεσμένους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail