Η Ιστορία βαραίνει στη Μεσόγειο κι η Ελλάδα ήδη αποκλείστηκε από τη σύσκεψη του Βερολίνου

Οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα των αλόγων της ιστορίας, (Otto von Bismark). Οι ρίζες των σημερινών προβλημάτων ιδιαίτερα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, βρίσκονται στην αρχή του προηγούμενου αιώνα και ακόμη πιο παλιά πολλές φορές.

Και όποιος αγνοεί την ροή της ιστορίας που έχει τη δύναμη να επιβάλλει σημερινές και μελλοντικές επιλογές, κάνει μεγάλο λάθος στην εξωτερική του πολιτική.

Η υπόθεση της Λιβύης έχει ξεκινήσει από το 2011 και έχουν γίνει διασκέψεις επί διασκέψεων, χωρίς εμείς ποτέ να δείξουμε ενδιαφέρον, να θελήσουμε να συμμετάσχουμε ή να δηλώσουμε τις θέσεις μας σε επίπεδο ΟΗΕ, ΕΕ, είτε ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία μας προειδοποιεί επί πολλά έτη ότι θα επιδιώξει συμφωνία με τη Λιβύη για την ΑΟΖ. Οι δε συμμαχίες που δημιουργούνται για τη Λιβύη έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία.

Πριν λοιπόν βρεθούμε τελείως εκτός νυμφώνα (είμαστε ήδη στην έξοδο μετά τον αποκλεισμό μας από την σύσκεψη του Βερολίνου-ελπίζουμε να πιάσει τόπο η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για να κληθούμε), ας "ακούσουμε το χλιμίντρισμα των αλόγων της ιστορίας" και ας επανεξετάσουμε με ενεργητικότερο τρόπο όλη μας την πολιτική στα σημερινά προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στέλιος Φενέκος
υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail