National Herald: Ο Ερντογάν θέλει το F-35 για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο


Presidential Press Service via AP
Freepen.gr - Οι ελληνοαμερικανικές και ελληνικές ομάδες στη διασπορά και οι υποστηρικτές τους στο Κογκρέσο των ΗΠΑ προσπαθούν να εμποδίσουν την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας, γράφει η National Herald (Εθνικός Κήρυξ) Που εδρεύει στη Νέα Υόρκη στην αγγλόφωνη έκδοση.

Η ανησυχία απορρέει από την ιστορία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έστειλε επανειλημμένα μαχητικά F-16 στον ελληνικό εναέριο χώρο, αναφέρει το άρθρο.

Η Άγκυρα αντιμετωπίζει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την παράδοση των αεροσκαφών αφού ταυτόχρονα προχωρά με την προγραμματισμένη αγορά ρωσικών πυραύλων εναέριας άμυνας S-400. Ο Ερντογάν πιέζει τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν στη χώρα του να αγοράσει το F-35 και το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Στον αντίποδα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας, έσβησε τις αντι-αμερικανικές και αντι-ΝΑΤΟϊκές θέσεις του, αγνόησε τις υποσχέσεις κατά της λιτότητας και παραδόθηκε πλήρως στις απαιτήσεις των ευρωπαίων πιστωτών, ανέφερε το άρθρο.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά η συμμαχία έχει πει ότι δεν πρόκειται να παρέμβει στις επανειλημμένες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των υδάτων της Τουρκίας,επισημαίνει το κείμενο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απειλήσει επανειλημμένα με την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 σε περίπτωση που η Τουρκία ολοκληρώσει την αγορά του S-400.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail