Ισχυρή άμυνα απέναντι σε υπερηχητικά όπλα πριν τα αποκτήσουν οι αντίπαλοι ζητά ο Πούτιν

Freepen.gr - Η Ρωσία πρέπει να αποκτήσει τα αναγκαία μέσα προστασίας από υπερηχητικά όπλα πριν από την ανάπτυξη αυτού του υλικού από άλλα έθνη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνει το RT.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία είναι μέχρι στιγμής η μόνη χώρα στον κόσμο που διαθέτει υπερηχητικό όπλο, αναφερόμενος στην επιτυχή δοκιμή του πυραύλου Avangard νωρίτερα φέτος.

"Αλλά έχουμε επίσης μια τέλεια κατανόηση ότι τα κορυφαία έθνη του κόσμου θα αναπτύξουν τέτοια όπλα αργά ή γρήγορα", δήλωσε ο Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης υψηλού επιπέδου σχετικά με την στρατιωτική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ρωσίας, ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι "ο αυξανόμενος έλεγχος του εναέριου χώρου είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα" για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.



Το προηγμένο σύστημα ραντάρ Container, το οποίο εισήχθη στη Ρωσία πέρυσι, παρέχει κάλυψη για το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσα για την απόκρουση "πιθανών απειλών από τον αέρα και από το διάστημα", ανέφερε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail