Το συμβάν με τις Γερμανίδες δείχνει ότι κάποιοι ονειρεύονται μια τριτοκοσμική μπανανία χωρίς κανόνες

Dias12 / pixabay
Τα μνημεία είναι η κληρονομιά μας. Είναι η δυνατότητα ανάπτυξης που μας χάρισαν οι πρόγονοι μας κι η ιστορία μας. Όμως υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όπως προβλήματα συντήρησης.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Οι κεραυνοί στην Ακρόπολη και η φωτιά στο νομισματικό μουσείο έδειξαν τα προβλήματα συντήρησης. Υπάρχουν χώροι χωρίς τουαλέτες ή με μη λειτουργικές τουαλέτες, χώροι με δυσκολία πρόσβασης και άγνωστοι στο ευρύ κοινό εντός και εκτός συνόρων.

Με τι απ' όλα αυτά ασχολήθηκαν οι Έλληνες φιλελεύθεροι; Κατασκεύασαν μια είδηση για το ότι η Ακρόπολη ήταν κλειστή για έξι μέρες το Πάσχα, πράγμα που δεν ισχύει και στεναχωρήθηκαν για τις καημένες τις Γερμανίδες με τον επαγγελματία φωτογράφο!

Η περιφρόνηση που δείχνουν κάποιοι για τον πολιτισμό, το λαό και την ιστορία μας είναι ενδεικτική των σχεδίων τους για την χώρα. Ονειρεύονται μια τριτοκοσμική μπανανία χωρίς κανόνες που ισχύουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες όταν κάποιος που μας κάνει την τιμή να έρχεται μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς περιορισμούς. Η υποτίμηση της χώρας και της ιστορίας της προκαλεί μια αηδία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail