Αρνούνται να δώσουν διαβατήριο σε ασθενή με καρκίνο για να μεταβεί για θεραπεία στο εξωτερικό


Freepen.gr - Ένας καθηγητής που χτυπήθηκε δεύτερη φορά από τον καρκίνο, ο οποίος απολύθηκε από νομοθετικό διάταγμα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, δεν μπόρεσε να βγάλει διαβατήριο για να ταξιδέψει στο εξωτερικό για προηγμένη θεραπεία, παρά το γεγονός ότι δεν του απαγόρευσαν την κυκλοφορί, αναφέρει το ahvalnews.com.

Ο ψυχολόγος Haluk Savaş, ο οποίος απολύθηκε από τη δουλειά του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, πήγε στο διοικητικό συμβούλιο των Αδάνων για να αποκτήσει διαβατήριο ώστε να ταξιδέψει στο εξωτερικό με την ελπίδα να λάβει θεραπεία, εξήγησε στο Twitter.

'' Ο υπάλληλος εξέτασε τις πληροφορίες σε έναν υπολογιστή και μου είπε ότι δεν μπορούν να ξαναδώσουν ένα διαβατήριο για μένα επειδή είχε ακυρωθεί με νομοθετικό διάταγμα'' είπε ο Savaş.

"Προφανώς, η άρση της απαγόρευσης ταξιδιού δεν σημαίνει τίποτα και το νομοθετικό διάταγμα μας καταδικάζει σε θάνατο στην Τουρκία", πρόσθεσε.

Ο Savaş εξήγησε ότι αναζητούσε ανοσοθεραπεία, η οποία βοηθά στην ενίσχυση ή την αποκατάσταση της ικανότητας του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον καρκίνο σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Ιαπωνία.

Τόνισε ακόμη πως οι γιατροί του είχαν δώσει 39 μήνες ζωής, 30 από τους οποίους έχουν ήδη περάσει.

'' Φαίνεται ότι οι υπόλοιποι 9 μήνες θα σπαταληθούν σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές για να τις πείσω να εκδώσουν ένα διαβατήριο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail