Η Κίνα αποκτά ακόμη δύο πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων και σχεδιάζει νέο τύπο

REUTERS
Freepen.gr - Η Κίνα έχει καθελκύσει δύο ακόμη πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων και μπορεί να εγκαταστήσει αντι-πλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους σε μια νέα κατηγορία σκαφών, σύμφωνα με νέα έκθεση του Πενταγώνου.

Τα δύο νέα υποβρύχια θα φέρουν τον αριθμό των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων Τύπου 094 ή Jin, και θα είναι έξι συνολικά σε αριθμό σύμφωνα με την τελευταία ετήσια "Έκθεση Στρατιωτικής Ισχύος της Κίνας", που κυκλοφόρησε στις 2 Μαΐου από το Τμήμα Άμυνας των ΗΠΑ. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η Κίνα σχεδιάζει μια νέα κλάση υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων με την κατασκευή να αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Η έκθεση επιβεβαιώνει προηγούμενες εκτιμήσεις που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες ανοιχτής πηγής που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του 2018, οι οποίες παρουσίασαν δύο 094 υπό ναυπήγηση στο ναυπηγείο υποβρυχίων του Huludao στη βόρεια κινεζική επαρχία Liaoning.

Ο τύπος 094 SSBN μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 12 βαλλιστικούς πυραύλους CSS-N-14 (JL-2), που αποτελούν το πρώτο «βιώσιμο πυρηνικό αποτρεπτικό» της Κίνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail