Κι από το πουθενά...πλώρη για τρία αεροπλανοφόρα για την Ινδία!

HMS Queen Elizabeth carrier
Freepen.gr - Η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να ναυπηγήσουν ένα αδερφό αεροπλανοφόρο του 65.000 τόνων HMS Queen Elizabeth της Μεγάλης Βρετανίας στην Ινδία. "Μια ινδική αντιπροσωπεία έχει ήδη επισκεφτεί το ναυπηγείο της Rosyth στη Σκωτία, όπου ναυπηγήθηκε το HMS Queen Elizabeth και όπου χτίζεται τώρα ένας δεύτερο supercarrier, το HMS Prince of Wales", ανέφερε η Sunday Mirror.

Το νέο αεροπλανοφόρο που θα ονομαστεί "INS Vishal" θα ναυπηγηθεί στην Ινδία και εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να προμηθεύσουν πολλά από τα απαραίτητα μέρη, εάν οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά.

Το νέο ινδικό αεροπλανοφόρο θα είναι τρίτο του ινδικού στόλου και θα επιχειρεί παράλληλα με το INS Vikramaditya της Ινδίας που αγοράστηκε από τη Ρωσία το 2004 και το υπό ναυπήγηση INS Vikrant των 40.000 τόνων.

"Έχουμε τακτικές συζητήσεις με την Ινδία για μια σειρά ζητημάτων εξοπλισμού και δυνατοτήτων. Δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσω περαιτέρω", φέρεται να δήλωσε στο PTI ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Stuart Andrew.

Η Ινδία με σταθερούς ρυθμούς εξοπλίζεται σε ξηρά, θάλασσα κι αέρα αποτελώντας μια ανερχόμενη κι υπολογίσιμη δύναμη. Η δε μελλοντική παρουσία τριών αεροπλανοφόρων στον στόλο της μαρτυρά τις φιλοδοξίες της χώρας για τον ευρύτερο ρόλο της στο μέλλον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail