Όταν προσβάλλουμε ήρωες (Κατσίφας) κι υπερασπιζόμαστε δολοφόνους (Κουφοντίνας)

O Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν σκότωσε κανέναν όπως σκότωσε ο Κουφοντίνας ενώ είχε και την εκπαίδευση και τη δυνατότητα. Ήθελε να σηκώνει τα σύμβολα του στη γη του χωρίς φόβο και για αυτό δολοφονήθηκε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το πόσο σέβονται οι Αλβανοί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας όταν δεν υπάρχουν επίσημοι εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους το έδειξαν στην περίπτωση του ξηλώματος των πινακίδων. Τον Κωσταντίνο Κατσίφα που άνηκε σε μια καταπιεσμένη μειονότητα θύμα εθνοκαθάρσεων από ένα κράτος που υπάρχει μόνο χάρη στους ιμπεριαλιστές, οι δήθεν αντιφασίστες τον συκοφάντησαν, τον προσβαλλαν, τον λοιδωρησαν.

Έναν καταδικασμένο δολοφόνο που ζώντας σε μια δημοκρατία αποφάσισε μόνος του να γίνει κατήγορος, εισαγγελέας, ένορκος και εκτελεστής τον υπερσπιζονται καταστρέφοντας κι ιδιωτικές περιουσίες. Η υποκρισία προκαλεί μια αηδία. Η ελληνική μειονότητα του βορείου τμήματος της Ηπείρου που χώρισαν οι διεθνείς νταβατζήδες για να φτιάξουν ένα προτεκτοράτο δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης μονή της.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της απομόνωσης ακόμα και από το ελληνικό κράτος θα αναφέρω ένα μικρο παράδειγμα. Ο πρωθυπουργός της αυτόνομης κυβέρνησης Γ. Ζωγράφος απηύθυνε έκκληση στο Βενιζέλο ζητώντας τουλάχιστον οι ελλαδικές αρχές να μείνουν ουδέτερες κι όχι εχθρικές! Ένα σύνολο ανθρώπων αγωνίστηκε και αγωνίζεται μόνο του απέναντι σε ιμπεριαλιστές, φασίστες και διεθνή συμφέροντα. Οι Έλληνες ανθρωπιστές παίρνουν για μια ακόμα φορά το μέρος των ισχυρών ενώ οι ήρωες τους είναι δολοφόνοι! Πρωτότυπο...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail