Η Τουρκία θέλει να της παραδώσουμε τα νήσια και ζητά την αποστρατιωτικοποίησή τους

Freepen.gr - Την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του, Χαμί Ακσόι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.  Ο Ακσόι υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης (1923) και των Παρισίων (1947) όσον αφορά το καθεστώς των νησιών.

Επίσης καλεί το ΝΑΤΟ να μην προσεγγίζουν τα πλοία του στα νησιά ούτε για ανεφοδιασμούς αλλά ούτε και για επίσκεψη. Σημειώνει μάλιστα ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην περιοχή και πως η Ελλάδα φέρει νομικές ευθύνες.

Ωστόσο τα νησιά έχουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα με άση τη Χάρτα των Θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχουν το δικαίωμα στην Αυτοάμυνα όμως η Αγκυρα τα επιθυμεί ελεύθερα σα ξέφραγα αμπέλια.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail