20.000.000 άνθρωποι θα πεθάνουν ακαριαία σε πυρηνική σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν

AP Photo / Anjum Naveed
Freepen.gr - Ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας θα μετατραπεί γρήγορα σε "πυρηνικό Αρμαγεδδώνα" που θα πλήξει ολόκληρο τον κόσμο, προειδοποίησε ο Σαρντάρ Μασούντ Χαν, πρόεδρος του Αζαντ Τζάμμου και του Κασμίρ που διαχειρίζεται το Πακιστάν.

"Αν σημειωθεί μια πυρηνική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν αμέσως", δήλωσε ο Χαν, μιλώντας σε διάσκεψη που διοργάνωσε το Κέντρο για το Ισλάμ και τις Παγκόσμιες Υποθέσεις στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τον Χαν, η μακρόχρονη πακιστανική-ινδική σύγκρουση για το Κασμίρ, η οποία άρχισε αμέσως μετά την απόκτηση ανεξαρτησίας από τη Βρετανία το 1947, "πρέπει να επιλυθεί και να εδραιωθεί η ειρήνη".

Μεταξύ των τριών πολέμων, η Ινδία και το Πακιστάν πολέμησαν, μεταξύ 1948 και 1971, δύο από αυτές αφορούσαν το Κασμίρ, ενώ συγκρούσεις χαμηλής έντασης στην περιοχή του Κασμίρ σημειώνονται εδώ και δεκαετίες.

"Η σύγκρουση στο Κασμίρ δεν σχετίζεται μόνο με την πολιτική, την οικονομία και τη γεωπολιτική, αλλά είναι και ανθρώπινη τραγωδία", τόνισε ο Χαν, προσθέτοντας ότι η Ινδία και το Πακιστάν θα μπορούσαν να στραφούν προς τα Ηνωμένα Έθνη και τις γειτονικές δυνάμεις σε μια αναζήτηση τρόπων επίλυσης της διαμάχης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένας εκπρόσωπος των πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων προέτρεψε το Νέο Δελχί να μη «δοκιμάσει» την «αποφασιστικότητα» του Πακιστάν, λέγοντας ότι τα πυρηνικά όπλα αποτελούν "ένα όπλο αποτροπής που δεν πρέπει να αναφέρεται ελαφρά τη καρδία".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail