Συμμέτοχο και συνέταιρο στους S-500 θέλει η Μόσχα την Αγκυρα με τον Ερντογάν που το σκέπτεται

Freepen.gr - Τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη δέσμευση της Άγκυρας για συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά για την αγορά συστημάτων πυραύλων S-400, προσθέτοντας ότι η Τουρκία μπορεί στη συνέχεια να εξετάσει την αγορά και των συστημάτων S-500, σημειώνει το πρακτορείο Sputnik.

Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι η Μόσχα θα καλωσορίσει την επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στο έργο για την ανάπτυξη των εξελιγμένων ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-500.

"Τα S-500 βρίσκονται σε εξέλιξη και θα είναι ένα ρωσικό υπερσύγχρονο σύστημα αεράμυνας χωρίς να υπάρχει κάτι ισότιμο σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο κ. Τσεμέζοφ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει την απαραίτητη τεχνολογική ικανότητα να συνεισφέρει σε ένα τέτοιο έργο.

Η δήλωση έρχεται μετά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Άγκυρας να εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει τα συστήματα S-500 στο μέλλον κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Kanal 24 το Μάρτιο.

Με τις προδιαγραφές του S-500 να παραμένουν επισήμως μυστικές, το σύστημα φέρεται ότι είναι σε θέση να καταστρέψει στόχους μέχρι και σε 600 χιλιόμετρα απόσταση και πιστεύεται επίσης ότι είναι σε θέση να εντοπίσει και ταυτόχρονα να χτυπήσει μέχρι και 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται με ταχύτητα έως 7 χιλιόμετρα (4 μίλια) ανά δευτερόλεπτο (περίπου 20 Mach).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail