Για να συντριβεί ο Τσίπρας δε χρειάζεται να ψηφίσετε Μητσοτάκη

φωτο: nd.gr
Πολλοί μας λένε ότι είναι ανάγκη ο Αλέξης Τσίπρας να συντριβεί και όχι απλά να ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Συμφωνούμε. Ωστόσο αρκετοί υποστηρίζουν ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να ψηφίσουμε τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να επιτύχει μια μεγάλη νίκη η Νέα Δημοκρατία.

Του Στρατή Μαζίδη

Λάθος! Πρόκειται για το διαχρονικό επιχείρημα του πάλαι ποτέ δίπολου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το οποίο υιοθετούσαν άκριτα οι ψηφοφόροι και εγκλωβίζονταν μέσα σε κομματικά στεγανά. Η συντριβή του Αλέξη Τσίπρα ουδεμία σχέση έχει με την άνοδο ή την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιο είναι το βασικό συστατικό μιας πιθανής συντριβής του Αλέξη Τσίπρα; Να μην επιλέξουν οι ψηφοφόροι το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό. Τίποτε άλλο. Ό,τι και να πάρει η ΝΔ, είτε 25% είτε 40%, είτε 50%, αν ο Τσίπρας πάρει πχ 8%, θα έχει πάρει 8%.

Όλα τα άλλα είναι ψευτοδιλήμματα τα οποία επιστρατεύονται επειδή ακριβώς δεν τραβά ούτε η ΝΔ, η οποία σε αρκετά και σοβαρά, ελάχιστα διαφέρει από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως είναι το παιχνίδι κάποιων άλλων. Γιατί θα πρέπει να το παίξουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες;

Και τι μπορούμε να επιλέξουμε; Νομίζω πως όταν φτάνουμε στο παραβάν κρατώντας στο χέρι μας περίπου 30-35 ψηφοδέλτια έχουμε αρκετές επιλογές. Μπορούμε επίσης πριν φτάσουμε σε αυτό να αναζητήσουμε όλους τους υποψήφιους συνδυασμούς. Σίγουρα θα βρούμε κάτι καλύτερο από ό,τι μας εκπροσωπεί σήμερα στη Βουλή.

Αν πχ ο Τσίπρας μπορεί να πάρει 8%, το που θα πάει το υπόλοιπο 92%, δεν έχει καμία απολύτως σχέση ως προς τη συντριβή του. Συνεπώς δε χρειάζεται να τσιμπάμε σε ψευτοδιλήμματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail