Αφραγκιές για τον Πούτιν: Αντί για εκσυγχρονισμό στέλνει για παλιοσίδερα δύο πυρηνικά καταδρομικά Kirov

Admiral Lazarev (ex-Frunze) (c) Vladimir Serebryansky / vladsv.livejournal.com
Freepen.gr - Το ρωσικό ναυτικό με την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom αποφάσισε την ακύρωση των προγραμματισμένων επεκτάσεων και εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας για δύο πυρηνικά καταδρομικά κλάσης Kirov, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestiya.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες, το ρωσικό ναυτικό αποφάσισε να σκραπάει δύο πλοία κατηγορίας Kirov - τον ναύαρχο Ushakov και τον ναύαρχο Lazarev λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Το 2021 προγραμματίζεται η απόσυρση των Admiral Ushakov και ναύαρχος Lazarev όντας ήδη εδώ και για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός υπηρεσίας από το ρωσικό ναυτικό.

Προβλέπεται να διατεθούν 750 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια) για το σκραπάρισμα των δύο πλοίων.

Συνολικά ναυπηγήθηκαν τέσσερα πλοία Kirov: ο ναύαρχος Ουσακόφ, ο ναύαρχος Λάζαρεφ, ο ναύαρχος Νάχιμοφ και το Μέγας Πέτρος, το οποίο υπηρετεί σήμερα ως ναυαρχίδα του ρωσικού βόρειου στόλου. Ο ναύαρχος Ναχίμοφ υπόκειται σε αναβάθμιση και πρόκειται να επανενταχθεί σε υπηρεσία το 2021.

Το 2014 το Ρωσικό Ναυτικό σχεδίασε τον εκσυγχρονισμό και την επιστροφή στην ενεργό υπηρεσία και των τεσσάρων πλοίων, ωστόσο τα οικονομικά φαίνεται πως δεν το επέτρεψαν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail