Νέο εξελιγμένο τύπο υποβρυχίων Borei-K σχεδιάζει η Ρωσία - Η βασική του διαφορά στα στρατηγικά όπλα

 © Aleksandr Demyanchuk / TASS
Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Borei-K ικανά να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

"Το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα κατασκευής δύο ακόμη υποβρυχίων κατηγορίας Borei, εξοπλισμένων με πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας αντί για βαλλιστικούς. Εάν ληφθεί η απόφαση, τα υποβρύχια θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του νέου έργου Borei-K και θα προγραμματιστούν για παράδοση μετά το 2027", ανέφερε η πηγή.

Η Ρωσία επί του παρόντος διαθέτει τρία υποβρύχια κατηγορίας Borei - το Yuri Dolgorukiy (στον Βόρειο Στόλο), το Alexander Nevsky και τονVladimir Monomakh (στον στόλο του Ειρηνικού). Εκτός αυτού, τρία υποβρύχια της εκσυγχρονισμένης κατηγορίας Borei-A υποβάλλονται σήμερα σε δοκιμές στη θάλασσα. Τέσσερα επιπλέον υποβρύχια που ανήκουν στην κατηγορία Borei-A βρίσκονται επί του παρόντος υπό κατασκευή.

Το ρωσικό ναυτικό διαθέτει δύο τύπους υποβρυχίων πυραύλων κρουζ, εκείνα του Project 949A Antey και του Project 885 Yasen (καθώς επίσης την εκσυγχρονισμένη έκδοση Project 885M Yasen-M). Έξι υποβρύχια της κατηγορίας Antey και ένα υποβρύχιο της κατηγορίας Yasen βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό. Το Yasen-M sub υποβάλλονται σε δοκιμές στη θάλασσα ενώ άλλα πέντε κατασκευάζονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail