Καταπέλτης η Νeues Deutschland: Μιλήστε με τους Ελληνες για τις αποζημιώσεις! Καταστρέψαμε κάποτε τη χώρα τους!

Freepen.gr - «Αποζημιώσεις: Μιλήστε στους Έλληνες!» είναι το άρθρο του Aert van Riel στην neues-deutschland.de. Το θέμα των αποζημιώσεων για τη ναζιστική εποχή δεν είναι εκτός τραπέζης, αναφέρει ο Riel.

Οι Γερμανοί πολιτικοί εκπρόσωποι θα πρέπει να συμμορφωθούν με το αίτημα του Κοινοβουλίου της Αθήνας την Τετάρτη και να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα για το θέμα αυτό. Πρόκειται για ένα ποσό ύψους 250 έως 300 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ισχυρισμός της Γερμανίας ότι όλα έχουν ήδη κλείσει με τις υπάρχουσες συμβάσεις μπορούν εύκολα να διαψευσθούν, υποστηρίζει ο Riel:

«Παρά το γεγονός ότι υπογράφηκε σύμβαση αποκατάστασης το 1960, στην οποία η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία συμφώνησε να καταβάλει ένα γελοίο ποσό 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων για διανομή στα ελληνικά θύματα της εθνικοσοσιαλιστικής κατοχής. Ωστόσο, σε ένα πρόσθετο σημείωμα αυτής της σύμβασης αναφέρεται ότι οι εν λόγω αποζημιώσεις δεν επηρεάζονται από την αποζημίωση αυτή»

Είναι θεμιτό να ρωτήσετε γιατί οι αποζημιώσεις συζητούνται και πάλι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, σημειώνει ο Riel και συνεχίζει: «Αυτό σχετίζεται με τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει η Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε θέσει δίπλα στην τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το υπουργικό συμβούλιο της Αθήνας υπό πίεση ώστε να ακολουθήσει μια ριζοσπαστική πολιτική λιτότητας, και σε αντάλλαγμα η υπερχρεωμένη χώρα του ευρωπαϊκού νότου λαμβάνει δάνεια. Αυτό περιλάμβανε περικοπές των συντάξεων και των μισθών. Μια ανεξάρτητη πολιτική δεν ήταν πλέον δυνατή για την Ελλάδα. Αν και η χώρα έχει αφήσει εδώ και καιρό το λεγόμενο σχέδιο διάσωσης της ΕΕ, η φτώχεια εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Επιπλέον, οι δανειστές έχουν επωφεληθεί από την "βοήθεια" τους για την Ελλάδα. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία κέρδισε δισεκατομμύρια από τόκους».

Είναι κατανοητό ότι πολλοί Έλληνες αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται άδικα. Όταν η χώρα αντιμετώπισε την πιθανότητα της πτώχευσης, δεν ακούστηκε πουθενά στη γερμανική κοινή γνώμη, ότι ο εταίρος της στην Ε.Ε. πρέπει να τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης καθώς τα πρωτοπαλίκαρα του ναζιστικού καθεστώτος ήταν υπεύθυνα για τους θανάτους εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, εξολόθρευσαν εντελώς την εβραϊκή κοινότητα, λεηλάτησαν την οικονομία και τελικά κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό την υποδομή, σημειώνει ο Riel. 

Η αυτοσυγκράτηση επιβάλλεται, σημειώνει ο αρθρογράφος σε χώρες όπου οι Γερμανοί διέπραξαν τέτοια εγκλήματα πριν από μερικές δεκαετίες. «Αντ 'αυτού, πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί, όπως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο τότε υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέδειξαν μια επαίσχυντη αλαζονεία κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Πρέπει να ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα λάβουν το λογαριασμό» καταλήγει το άρθρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail