Ξεκίνησε η αρχή του τέλους του Ερντογάν: Έχασε οριστικά την Κωνσταντινούπολη

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής της Τουρκίας (YSK) ανακοίνωσε τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Ekrem İmamoğlu ως νικητή των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και παρέδωσε την εντολή σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την πραγματοποίηση των τοπικών εκλογών τερματίζοντας έτσι την 25ετή κυριαρχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη μεγαλύτερη μητρόπολη της χώρας.

Η YSK κάλεσε τον İmamoğlu να λάβει τα διαπιστευτήριά του αργά το απόγευμα στις 17 Απριλίου, αφού ολοκλήρωσε την επανεκτίμηση των ψήφων στην περιοχή Maltepe της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την YSK, ο İmamoğlu του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έλαβε 4.169.765 ψήφους ενώ ο υποψήφιος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Binali Yıldırım συγκέντρωσε 4.156.036 ψήφους. Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι 13.729.

Ένα πλήθος ψηφοφόρων του CHP έσπευσε στο Παλάτι της Δικαιοσύνης στην περιοχή Çağlayan της Κωνσταντινούπολης, καθώς ο İmamoğlu και άλλα στελέχη του CHP συναντήθηκαν με αξιωματούχους της YSK για να λάβουν τα διαπιστευτήρια. Μια τελετή παράδοσης μεταξύ του Imamoglu και του εξερχόμενου δήμαρχου Mesut Uysal πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια.

Νωρίτερα, το ΑΚΡ είχε προσφύγει στην YSK ζητώντας επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, η επιτροπή απέρριψε το αίτημα, διότι μετά την επανεξέταση, τα αποτελέσματα ήταν σαφή ότι ο İmamoğlu είχε περισσότερες ψήφους από τον Yıldırım.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail