Δύο μεγάλοι παγκόσμιοι γεωπολιτικοί παίκτες ανοίγουν ξανά πρεσβεία στη Δαμασκό

Freepen.gr - Η Βραζιλία και η Ινδία θα γίνουν οι επόμενες χώρες που θα ανοίξουν εκ νέου τις πρεσβείες τους στη Συρία μετά το κλείσιμό τους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε ότι δέχτηκε τα διαπιστευτήρια του Δρ. Hifzur Rahman ως πρεσβευτή της Ινδικής Δημοκρατίας, μαζί με τον Φάμπιο Βάζ Πιταλούγκα ως Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία, ανέφερε το SANA.

Ο Ασαντ υποδέχθηκε τους δύο πρεσβευτές χωριστά και τους ευχήθηκε επιτυχία στις αποστολές τους. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και εκπατρισμάτων Walid Muallem και υπουργός Προεδρικών Υποθέσεων Mansour Azzam παρευρέθηκαν ήταν επίσης παρόντες στην τελετή.


Οι δύο νέοι πρεσβευτές έτυχαν υποδοχής στο παλάτι Al-Shaab σύμφωνα με το συνηθισμένο πρωτόκολλο, δήλωσε το SANA.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις τέσσερις μήνες μετά την κίνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να επαναλειτουργήσουν τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό.

Η επαναλειτουργία αυτών των πρεσβειών ήταν πιθανό να οφείλεται στην κατάσταση ασφαλείας στη Δαμασκό.

Η Ελλάδα άραγε πότε θα αποκαταστήσει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Συρία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail