Τώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μας δικάζει μια...Τουρκάλα!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μεγάλο ενθουσιασμό ανήγγειλαν τα τουρκικά ΜΜΕ την εκλογή της Τουρκάλας δικαστίνας, Saadet Yüksel, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η θητεία της οποίας στο ανώτατο αυτό δικαστικό όργανο της Ευρώπης για εννέα ολόκληρα χρόνια.

Η Saadet Yüksel θα είναι ενεργό μέλος του Δικαστηρίου και όπως αναφέρεται, θα εξετάσει υποθέσεις που άπτονται τουρκικού ενδιαφέροντος όπως, και εδώ είναι το σημαντικό, προσφυγές της μειονότητας της Ελληνικής Θράκης από τουρκοκινούμενους παράγοντες της μειονότητας για επίσημη αναγνώριση τουρκικής ταυτότητας της. Επίσης εκκρεμεί για τους Τούρκους και θέμα αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας στα…Δωδεκάνησα.

Χαρακτηριστικό είναι πως την εκλογή της χαιρέτησε με μεγάλη ικανοποίηση και το κυβερνών ισλαμικό κόμμα, ΑΚΡ, του Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Από: nikosxeiladakis.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail