Τουρκία σε ΗΠΑ: Θα πάρουμε περισσότερους S-400 και θα βρούμε άλλες λύσεις (Su-57) για τα F-35

(AFP Photo)
Freepen.gr - Είναι παράλογο να αμφισβητηθεί η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ ένεκα της συμφωνίας για τους S-400 με τη Μόσχα, ειδικά όταν ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ διαθέτουν ρωσικούς S-300 και αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ιδιότητά τους, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu εμπλέκοντας ξανά για άλλη μια φορά τη χώρα μας στη διάσταση με τις ΗΠΑ.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα NTV, ο Çavuşoğlu διαβεβαίωσε ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν είχε λάβει θετική απάντηση από την Ουάσινγκτον σχετικά με την πρότασή της να συγκροτήσει μια κοινή ομάδα εργασίας για να εξετάσει την προγραμματισμένη αγορά των ρωσικών πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 και να εξετάσεις τις υποψίες για ασυμβατότητα ή ασφάλεια.

Επικρίνοντας τις απειλητικές παρατηρήσεις των ΗΠΑ, ο Çavuşoğlu προειδοποίησε ότι η Τουρκία μπορεί να αγοράσει περισσότερα S-400s ή άλλα συστήματα αν οι Η.Π.Α. αρνούνται να πουλήσουν τα συστήματα Patriot και η Άγκυρα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις αμυντικές ανάγκες της και να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις εάν δεν λάβει αεροσκάφη F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail