Έξω φρενών οι Τούρκοι: Γαλλία κι Ιταλία αναγνωρίζουν την Αρμένικη Γενοκτονία

Freepen.gr - Η Τουρκία καταδίκασε έντονα τις ξεχωριστές αποφάσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας να αναγνωρίσουν επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα, ένα ζήτημα που συχνά προκάλεσε τριβές μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε το Reuters.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, υπέγραψε την Τετάρτη μια απόφαση σύμφωνα με την οποία ορίστηκε η 24η Απριλίου ως ημέρα ετήσιου εορτασμού της Γενοκτονίας, κάτι που είχε αποτελέσει προεκλογική του δέσμευση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι ο Μακρόν είχε χρησιμοποιήσει αυτή την υπόσχεση για να κερδίσει ψηφοφορία από τους Αρμένιους κατά τις εκλογές. "Είναι αναπόφευκτο ότι η στάση της Γαλλίας, η οποία απέχει πολύ από το φιλικό, θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις της με την Τουρκία", ανέφερε η δήλωση.

Την Τετάρτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Ιταλία, ενέκρινε επίσης μια πρόταση για την επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε και αυτό το βήμα μιλώντας για εσωτερικά πολιτικά συμφέροντα.

"Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η πρόταση συντάχθηκε από το κόμμα της Lega, υπό την ηγεσία του Matteo Salvini, ο οποίος δεσμεύεται να σαμποτάρει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας", ανέφερε η δήλωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail