Πούτιν: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο, θυμηθείτε τη Γιουγκοσλαβία

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε και πάλι να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις παρόμοιες με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο www.b92.net.

Ο Πούτιν, ο οποίος μίλησε κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Διεθνούς Αρκτικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρθηκε στον εναέριο πόλεμο του ΝΑΤΟ του 1999 κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Απαντώντας στον πρόεδρο της Φινλανδίας - ο οποίος δήλωσε ότι η ίδια η Ρωσία κατηγορείται για τις κυρώσεις που η Δύση επέβαλε εναντίον της, ο Πούτιν υπενθύμισε ότι, προκειμένου οι κυρώσεις να είναι νόμιμες, το μέτρο πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο είναι λείπει σε αυτήν την περίπτωση - έτσι τα μέτρα κατά της Ρωσίας είναι παράνομα.

"Για κάποιο λόγο, κανείς δεν επιβάλλει κυρώσεις για ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, αποδιοργάνωση της εσωτερικής πολιτικής ζωής, αποσταθεροποιητικές χώρες. Κανείς δεν επιβάλλει κυρώσεις σε όσους επιδεινώνουν την κατάσταση, έτσι ώστε άλλες χώρες να πρέπει να λάβουν ορισμένα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων τους », ανέφερε ο ΠΑΣΙΝΑ, λέγοντας ότι ζητούσε την επιστροφή του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε:

"Ίσως τότε δεν θα χρειαστεί να σκεφτούμε τις συνέπειες της βομβιστικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία ή κάποια άλλα ζητήματα που σχετίζονται με καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου", δήλωσε ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, «ο κόσμος είναι αλληλένδετος και είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε για την επίτευξη κοινών αποτελεσμάτων».

Ο ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις επηρέασαν τόσο τις οικονομίες της Ρωσίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - αλλά περισσότερο εκείνες της ΕΕ. Ανέφερε τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα έτη 2015 και 2016, τα οποία έδειξαν ότι οι απώλειες στην ΕΕ ανέρχονται σε 50 δισ. Ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις της Ρωσίας είναι μεταξύ 25 και 26 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Γερμανίας, η χώρα τους έχει χάσει 56 δις ευρώ μέσω κυρώσεων, ενώ οι ζημίες της Ρωσίας είναι τρεις φορές χαμηλότερες, δήλωσε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail