Έξι αόρατους φονιάδες με το παρατσούκλι "Μαύρη Τρύπα" ετοιμάζει η Ρωσία για τον Ειρηνικό

Alexander Demianchuk / TASS
Freepen.gr - Μια σειρά έξι υποβρυχίων ντίζελ του σχεδίου 636.3 της Varshavyanka που βρίσκονται υπό κατασκευή για τον στόλο του Ειρηνικού θα έχουν βελτιωμένο ραδιοτεχνικό εξοπλισμό και συστήματα υποστήριξης της ζωής, δήλωσε ο διοικητής του Ρωσικού ναυτικού, Βλαντιμίρ Κορόλιοφ, σε συνάντηση εργασίας στο Ναυαρχείο της Δευτέρας, αναφέρει το TASS.

"Η σειρά υποβρυχίων Project 636.3 για τον Στόλο του Ειρηνικού θα λειτουργήσει τα πιο προηγμένα συστήματα υποστήριξης ζωής και ραδιοτεχνικών συστημάτων", ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη συνεχή και στενή συνεργασία της Ναυτικής Κεντρικής Διοίκησης στον τομέα της κατασκευής συμβατικών υποβρυχίων με την United Shipbuilding Corporation, το Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού Rubin και το Admiralty Shipyard, τόνισε ο Κορόλιοφ.

Η σειρά των συμβατικών υποβρυχίων Έργου 636.3 θα παραδοθεί στον στόλο του Ειρηνικού μέχρι το 2025. Η κατασκευή αυτής της σειράς πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2022 ενώ οι δοκιμές των υποβρυχίων θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια.

Το πρώτο υποβρύχιο, το Petropavlovsk-Kamchatsky έπεσε στο νερό στο ναυπηγείο Admiralty Shipyard στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Μαρτίου.

Όπως δήλωσε προηγουμένως ο διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγεία του Αλεξάντερ Μπουζάκοφ, όλα τα υποβρύχια του έργου 636.3 θα κατασκευαστούν μέχρι το 2022.

Το έργο 636.3 («Varshavyanka») ανήκει στην τρίτη γενιά των πετρελαιοηλεκτρικών υποβρυχίων. Τα υποβρύχια αυτού του τύπου έχουν σχεδιαστεί από το Γραφείο Κεντρικού Σχεδιασμού Rubin. Αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 20 κόμβους, έχουν αυτονομία 45 ημερών και πλήρωμα 52 ανδρών. Μπορούν να καταδυθούν σε βάθος περίπου 300 μέτρων. Τα υποβρύχια αυτής της κατηγορίας έχουν εκτόπισμα πάνω από 2.000 τόνους στην επιφάνεια και περίπου 4.000 τόνους κάτω από το νερό. Είναι οπλισμένα με βλήματα κρουζ Kalibr.

Τα πρώτα υποβρύχια της σειράς αυτής είχαν ναυπηγηθεί την περίοδο 2010-2016 για τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Τα υποβρύχια αυτά θεωρούνται τα πιο αθόρυβα μεταξύ των ρωσικών συμβατικών υποβρυχίων. Έχουν χαρακτηριστεί ως «Μαύρη τρύπα» για τη μοναδική τους ησυχία. Επίσης έχουν σύγχρονα συστήματα ραντάρ και επικοινωνιών, σόναρ και τορπίλες 533 χιλιοστών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail