Κινεζικό αποβατικό-δεξαμενόπλοιο με ηλεκτρομαγνητικό railgun θα καθαρίζει το τοπίο από νωρίς!

Freepen.gr - Το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έχει ξεκινήσει δοκιμές στη θάλασσα του ηλεκτρομαγνητικού όπλου σε σιδηρόδρομο που εγκατέστησε στο Haiyangshan, ένα δεξαμενόπλοιο-αποβατικό πλοίο τύπου-072II-Yuting, αναφέρει το https://defence-blog.com/news/chinese-tank-landing-ship-with-electromagnetic-railgun-passes-sea-trials.html.

Στο Haiyangshan έγιναν σημαντικές τροποποιήσεις για να εγκατασταθεί το νέο φουτουριστικό ηλεκτρομαγνητικό όπλο που αναμένεται να εισέλθει οπλοστάσιο της Κίνας μέχρι το 2025.

Νέα βίντεο που τραβήχτηκαν και δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά κοινωνικά μέσα δείχνουν το Haiyangshan με το railgun κατά τη διάρκεια συνεχόμενων δοκιμών στη θάλασσα.

Το Popular Mechanics σημειώνει ότι: "Σε αντίθεση με τα συμβατικά όπλα που χρησιμοποιούν χημική ενέργεια (πυρίτιδα) για να κατευθύνουν ένα βλήμα από μια καννή προς ένα στόχο, τα railguns βασίζονται στον ηλεκτρομαγνητισμό. Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για να παράγουν πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία μεταξύ δύο σιδηροτροχιών. Μια αγώγιμη μεταλλική συσκευή, που ονομάζεται οπλισμός, παίρνει ένα βλήμα και επιταχύνει κάτω από το μονοπάτι μεταξύ των σιδηροτροχιών, κατευθύνοντας το βλήμα".


Το νέο κινεζικό ηλεκτρομαγνητικό όπλο είναι ένα φιλόδοξο έργο για τη δημιουργία οικονομικά αποδοτικών όπλων που προσφέρουν τη δύναμη ενός κανόνιου με την εμβέλεια ενός ακριβείας κατευθυνόμενου πυραύλου για τα νεώτερα πολεμικά του πλοία.

Κάποια πηγή ανέφερε ότι το νέο σύστημα όπλων μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο 124 μίλια μακριά σε ταχύτητες μέχρι και 1,6 μίλια ανά δευτερόλεπτο.

Πηγές εξοικειωμένες με το θέμα αναφέρουν ότι το Ναυτικό αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές στη θάλασσα μέχρι το 2023.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail