Εκτοξεύθηκε ο υπερκατάσκοπος της Ινδίας που θα βλέπει τα πάντα στη γη με ακρίβεια 3 μέτρων

ISRO
Freepen.gr - Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστήματος Έρευνας (ISRO) εκτόξευσε με επιτυχία την επόμενη γενιά του δορυφόρου ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μαζί με ένα σμήνος 28 μικροσκοπικών δορυφόρων ιδιωτικών βιομηχανιών μεταδίδει το Russia Today.

Ο πυραύλος τεσσάρων σταδίων εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο Satish Dhawan στις 9:27 π.μ. τοπική ώρα με το στρατιωτικό και εμπορικό ωφέλιμο φορτίο του.

Το σύστημα EMISAT θα παρέχει ηλεκτρονικές πληροφορίες στις ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας χρησιμοποιώντας μια πρώτη συσκευή μέτρησης ηλεκτρομαγνητικού φάσματος πρώτης ύλης που έχει αναπτυχθεί εδώ και τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια από την Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας Οργανισμό (DRDO).
Η εξελιγμένη συσκευή είναι από τα πιο κατηγορηματικά και στενά φυλαγμένα έργα της Ινδίας και θα επιτρέψει στις ινδικές ένοπλες δυνάμεις να ανιχνεύσουν εγκαταστάσεις εχθρικών ραντάρ.



Το EMISAT θα διατηρήσει μια συγχρονισμένη με τον ήλιο πολική τροχιά σε υψόμετρο 749 χιλιομέτρων, ενώ οι διάφοροι εμπορικοί μικροδορυφόροι αποσπάστηκαν για να βρουν τις δικές τους προκαθορισμένες τροχιές σε διάφορα υψόμετρα.

Τουλάχιστον 20 από τις μικρές συσκευές ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία Planet Labs και θα αποτελέσουν μέρος του αστερισμού απεικόνισης της Γης, το οποίο μπορεί να επιτύχει μια ανάλυση που μπορεί να διακρίνει απόσταση τριών μέτρων στο επίπεδο του εδάφους πίσω στη Γη.

Η εκτόξευση έρχεται μόλις πέντε ημέρες μετά την επιτυχή δοκιμή του ινδικού δορυφορικού όπλου ASAT για την καταστροφή δορύφορων, καθιστώντας την Ινδία, το τέταρτο έθνος στον κόσμο με αυτές τις δυνατότητες.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail