Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία σταματώντας τις αποστολές εξοπλισμού των F-35

skeeze / pixabay
Freepen.gr - Τις τελευταίες ημέρες, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν στους Τούρκους ομολόγους τους ότι δεν θα λάβουν περαιτέρω αποστολές εξοπλισμού σχετικού με τα F-35 που απαιτείται για να προετοιμαστούν για την άφιξη του στελθ αεροσκάφους, ανέφεραν κατ' αποκλειστικότητα δύο πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση στο πρακτορείο Reuters.

Οι πηγές, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι η επόμενη αποστολή εκπαιδευτικού εξοπλισμού και όλες οι μεταγενέστερες αποστολές υλικού που σχετίζονται με το F-35 έχουν ακυρωθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Τάγιϊπ Ερντογάν αρνήθηκε να απορρίψει την προγραμματισμένη αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροσκαφών F-35. Απεναντίας αναμένεται η παραλαβή των αντι-αεροπορικών συστημάτων τον προσεχή Ιούλιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail