Ενοχλημένοι Σκοπιανοί: Για τους Ελληνες η "Μακεδονία" είναι δημιούργημα του Τίτο

Freepen.gr - «Ο Στρατάρχης Τίτο διαχώρισε από τη Σερβία την περιοχή που καλείτο μέχρι τότε Vardar Banovina, χορηγώντας της καθεστώς ομόσπονδης συνιστώσας της τότε νέας ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και μετονομάζοντάς την αρχικά σε "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας" και, στη συνέχεια, σε "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας". Παράλληλα, άρχισε να καλλιεργεί την ιδέα ενός χωριστού και διακριτού «μακεδονικού έθνους».

Αυτή η "εξήγηση" παραμένει στον ιστότοπο του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρει η σκοπιανή Telma παρά τις κινήσεις που γίνονται στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών και των εργασιών των κοινών επιτροπών και επαφών, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Το σκοπιανό μέσο αναφέρει ότι η μόνη αλλαγή στο συγκεκριμένο ιστορικό στον ελληνικό ιστότοπο είναι η προσθήκη του νέου ονόματος της γειτονικής χώρας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Telma αναφέρει τέλος ότι αν και το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών είχε αποσύρει τη συγκεκριμένη ανάρτηση μετά από την επίσημη αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών των Σκοπίων, τελικά το επανέφερε.

Ωστόσο παρατηρούμε ότι το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών που πρωτοστάτησε δια του Νίκου Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών επί της ουσίας αναφέρει και ομολογεί ότι στα Σκόπια δεν υπάρχει και δεν υπήρχε καμία Μακεδονία αλλά πρόκειται για ένα κατασκεύασμα του Τίτο. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail