Αυτοί που έφτιαξαν το κράτος και πως γίναμε φτωχοί με τέτοια προίκα!

audrey_an / pixabay
Ο Κωσταντίνος Μάνος πρωτοστάτησε στη διοργάνωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, πήρε μέρος στην Κρητική Επανάσταση του 1866, συμμετείχε με δικό του σώμα στο Μακεδονικό Αγώνα και σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο που επενέβαινε, κατέπεσε κατά τη διάρκεια πτήσης ανίχνευσης σε βουλγαρικό στρατόπεδο.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Κωσταντίνος Μάνος διατέλεσε δήμαρχος στα Χανιά για δύο χρόνια ενώ εκλέχτηκε δυο φορές βουλευτής Χανίων. Ο Αριστείδης Σκληρός, ο πρώτος δήμαρχος Αθηναίων μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, που πολέμησε στους Βαλκανικούς, ήταν ο πρώτος δήμαρχος που ζήτησε οι δαπάνες της πόλης να ελέγχονται προαιρετικά από το ελεγκτικό συνέδριο.

Ο Ισσακ Λαυρεντίδης που πολέμησε στον πόλεμο του 1940 ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, εκλεγόταν χωρίς διακοπή από το 1946 βουλευτής Σερρών. Ο Μιχαήλ Σφακιανάκης διατέλεσε δήμαρχος Αγίου Νικολάου και βουλευτής Λασιθίου, δεν αγωνίστηκε μόνο στην Κρήτη αλλά πολέμησε το 1912 στην Ήπειρο με δικό του σώμα.

Αυτοί έφτιαξαν αυτό το κράτος και καταντήσαμε να συζητάμε αν όσοι λένε ότι είμαστε τεχνητό έθνος το εννοούσαν έτσι ακριβώς. Παρεμπιπτόντως εννοείται ότι δεν είμαστε τεχνητό έθνος και αυτό δεν έχει σχέση με το αίμα αλλά με το ότι όσοι κατακτητές και αν πέρασαν από αυτόν τόπο δεν μας έκαναν να ξεχάσουμε την ταυτότητά μας κι αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη προσπαθειών από την δική τους πλευρά.

Ποιος είναι περισσότερο εθνομηδενιστής άχρηστος ή κομματόσκυλο; Πώς γίναμε φτωχοί με τέτοια προίκα!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail