Οι Σλαβοφωνοι Έλληνες πρέπει να διεκδικήσουν το δίκιο τους από τους ξένους προπαγανδιστές και τα ντόπια τσιράκια

Φίλος από τη Μακεδονία με σλαβόφωνους παππούδες και ελληνόφωνους προπαππούδες με ρωτάει τι θα πρέπει να δηλώνει από τη στιγμή που προσπαθούν με το ζόρι εξαιτίας ελάχιστων κάποιοι να κατασκευάσουν μειονότητα.

Ακόμα και το προπαγανδιστικό άρθρο του BBC παραδεχόταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Σλαβόφωνων αυτοπροσδιορίζονται ως αυτό που είναι, δηλαδή Έλληνες. Τι κάνει το Μέγα Αλέξανδρο, Ελληνα; Το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν Ηπειρώτισσα και η καταγωγή του πατέρα του από το Άργος.

Έλληνα τον κάνει όπως και τους Σλαβόφωνους Έλληνες που έχασαν την γλώσσα αλλά όχι και την ταυτότητά τους. Ζούμε μια πραγματικότητα όπου τα θύματα των Βουλγαροφασιστών συνεργατών των Γερμανών φασιστών σε δύο πολέμους βρίσκονται απολογούμενοι γιατί αντιστάθηκαν στις εθνοκαθαρσεις που υπέστησαν.

Η επιβολή της θέλησης μιας μειοψηφίας σλαβόφωνων στην πλειοψηφία των Σλαβόφωνων δεν είναι δημοκρατία, είναι φασισμός και θα ήταν καλό οι δίγλωσσοι Έλληνες που θίγονται από το φασισμό των λίγων να βγουν μπροστά για να απαιτήσουν δικαίωση. Την υλική και ηθική αποζημίωση την οποία αξίζουν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail