Παράκτια άμυνα με λέιζερ ετοιμάζει η Κίνα - Από το να τυφλώνει μέχρι να κόβει σαν βούτυρο ασύμμετρες απειλές χαμηλής ισχύος

Freepen.gr - Ο Κινέζος Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έκανε μια ασυνήθιστη κίνηση για να αποκαλύψει την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας, αναφέρει το defence-blog.com.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κίνας, το CCTV κυκλοφόρησε υλικό που δείχνει ένα νέο σύστημα όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας, γνωστό ως κινέζικο όπλο με λέιζερ.

Λεπτομέρειες για τη νέα ανάπτυξη δεν αποκαλύφθηκαν, αν και η τοπική πηγή ανέφερε ότι το σύστημα που σχεδιάστηκε για να εξαλείψει άμεσα τους στόχους κοντά σε παράκτια γραμμή, περιελάμβανε μικρά σκάφη και μη επανδρωμένα οχήματα.

Το κινεζικό πυροβόλο λέιζερ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ενάντια στις ασύμμετρες απειλές χαμηλού βαθμού και θα χρησιμοποιηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Αναμένεται ότι το νέο σύστημα θα μπορούσε να έχει κλιμακούμενα επίπεδα ισχύος. Από το να μπορεί να πυροδοτήσει μια μη θανατηφόρο δέσμη για να τυφλώσει ένα ύποπτο σκάφος μέχρι να καταστρέψει έναν στόχο.

Επιπλέον, το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έχει ξεκινήσει σκληρές δοκιμές στη θάλασσα του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου σε σιδηρόδρομο (railgun) που εγκατέστησε το πολεμικό του πλοίο, σε πλοίο τύπου-072II Yuting, που ονομάζεται Haiyangshan.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail