Γιατί η USAF αποφάσισε να αγοράσει περισσότερα F-15X και λιγότερα F-35

usaf
Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF) θα αγοράσει τελικά 18 αναβαθμισμένα αεροσκάφη Boeing F-15X αντί για 8, και 48 αεροσκάφη Lockheed Martin F-35 αντί για  από 54 ετησίως, σύμφωνα με το νέο πενταετές σχέδιο προμήθειας αμυντικού υλικού που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Η αρχή θα γίνει το 2020, οπότε η USAF σχεδιάζει να προμηθευτεί 18 αεροσκάφη F-15X για 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ θα επενδύσει 37,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 48 Lockheed F-35 ετησίως, μέχρι το 2023. Η Πολεμική Αεροπορία έχει επίσης δεσμεύσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση και υποστήριξη του μαχητικού F-22 της Lockheed Martin F-22, ανέφερε η bloombergquint την Τρίτη.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε να αποκτήσει περισσότερα αεροσκάφη Boeing από ό,τι είχε προγραμματιστεί επειδή είναι "ελαφρώς λιγότερο δαπανηρά στην προμήθειά τους από το F-35, αλλά είναι πάνω από 50 τοις εκατό φθηνότερα στα λειτουργικά τους έξοδα ενώ έχουν διπλάσιες προσδοκώμενες ώρες πτήσης".

Επίσης η USAF θα επενδύσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια στο stealth βομβαρδιστικό Northrop Grumman B-21.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail