Έξω φρενών ο Αυστραλός πρωθυπουργός με τον Ερντογάν - Κατσάδιασε τον Τούρκο πρέσβης

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison δήλωσε ότι θα καλέσει τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Καμπέρα την Τετάρτη για να δώσει εξηγήσεις για τα "πολύ προσβλητικά" σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την σφαγή στο Christchurch, ανέφερε το AFP.

Ο Ερντογάν, ενώ διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για τις τοπικές εκλογές, παρουσίασε την επίθεση ως μέρος μιας επίθεσης εναντίον της Τουρκίας και του Ισλάμ και προειδοποίησε ότι οι αντι-μουσουλμάνοι Αυστραλοί θα έχουν την ίδια μοίρα με τους στρατιώτες τους στη μάχη της Καλλίπολης κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ επιθετικό σχόλιο, βέβαια το θεωρώ, και θα καλέσω τον τούρκο πρεσβευτή σήμερα [χθες] να συναντηθώ μαζί μου για να συζητήσω αυτά τα θέματα", δήλωσε ο Scott Morrison στον εθνικό τηλεοπτικό οργανισμό ABC.

Ο Ερντογάν είχε ήδη κατηγορηθεί από τη Νέα Ζηλανδία για τα σχόλιά του και για τη χρήση φρικιαστικού βίντεο από το μακελειό του Christchurch στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Winston Peters διαμαρτυρήθηκε τη Δευτέρα ότι μια τέτοια πολιτικοποίηση της σφαγής «θέτει σε κίνδυνο το μέλλον και την ασφάλεια του λαού της Νέας Ζηλανδίας και του λαού μας στο εξωτερικό και είναι εντελώς άδικο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail