Ο σταυρός της Λέσβου και το μεταναστευτικό

Πριν λίγο καιρό κάποιοι «άγνωστοι» στη Μυτιλήνη κατέστρεψαν έναν σταυρό σχετικά μικρού μεγέθους, σαν από αυτούς που συναντάμε σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας. Εικάζεται ότι η πράξη βεβήλωσης του χριστιανικού συμβόλου διαπράχτηκε είτε από κάποιους από τους χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες-πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λέσβο είτε - το πιο πιθανό - από κάποιους από τους δεκάδες αυτόκλητους (με το αζημίωτο) πολυεθνικούς «προστάτες» τους που δρουν «εθελοντικά» στη Λέσβο - συχνά «ως κράτος εν κράτει», με έντονα αυταρχικά χαρακτηριστικά και σημαία έναν υπερφίαλο δικαιωματισμό. 


Η απαράδεκτη και καταδικαστέα πράξη της βεβήλωσης προκάλεσε όπως αναμένονταν την «αντίδραση της υπερβολής» και αμέσως κάποιοι «άγνωστοι» ντόπιοι κατασκεύασαν στην ίδια θέση έναν πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος σταυρό πάνω σε μια βάση όπου είναι ζωγραφισμένη η ελληνική σημαία και υπάρχει εικόνα της Παναγίας.

Το αποτέλεσμα είναι πως το καταταλαιπωρημένο από τη μετανάστευση νησί του Βορείου Αιγαίου, με τα «στρατόπεδα» των μεταναστών να αυξάνονται και να επεκτείνονται σιωπηρά, παρά τη συνεχή μεταφορά μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, έχει διχαστεί ακόμα περισσότερο με το θέμα του σταυρού. Παράλληλα, δικαιώνονται για άλλη μια φορά όσοι ισχυρίζονται ότι η μετανάστευση προκαλεί τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Άλλωστε, αυτό φαίνεται ήδη και στην προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές της Λέσβου όπου ο «Σταυρός» αποτελεί το «σύμβολο» διαχωρισμού μεταξύ «προοδευτικών» και «αντιδραστικών». Όλοι πάντως αναμένουν με ενδιαφέρον το εκλογικό αποτέλεσμα που ενδεχομένως να κρύβει εκπλήξεις.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail