Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει τα Su-35 αν οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τα F-35

REUTERS/Amir Cohen;  Wikipedia/Rulexip
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον κινδυνεύει να χάσει την τουρκική αγορά όπλων εάν συνεχίσει να καθυστερεί την παράδοση των F-35 που συμφώνησε με την Άγκυρα, καθώς η Τουρκία μπορεί απλά να στραφεί στην αγορά αεροπλάνων από τη Ρωσία, μεταδίδει το RT.

"Εάν οι ΗΠΑ δεν αποστείλουν τα αεροπλάνα στην Τουρκία, η Άγκυρα μπορεί να αγοράσει σίγουρα τα Su-35s από τη Ρωσία", δήλωσε στο RT ο Βίκτορ Λιτόβκιν, στρατιωτική αναλυτής στο πρακτορείο ειδήσεων TASS της Μόσχας.

Οι ΗΠΑ θα καταλήξουν να χάσουν την αγορά όπλων στην Τουρκία σε περίπτωση που συμβεί αυτό.

Και τα δύο αεροσκάφη έχουν συγκρίσιμα χαρακτηριστικά, δήλωσε ο Λιτόβκιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δε θα διακινδυνεύσει να διαρρεύσει ευαίσθητη στρατιωτική τεχνολογία επειδή το λογισμικό του τζετ είναι δύσκολο να σπάσει. Επίσης ο αναλυτής συμπληρώνει ότι δε θα απαιτείτο μεγάλη προσπάθεια για την ομαλή ένταξη των αεροπλάνων στην τουρκική αεροπορία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail