Έρχονται οι S-500 - Το ρωσικό υπερόπλο για την αεροπορική άμυνα

Freepen.gr - Το προηγμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 θα τεθεί σύντομα σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο διοικητής της Αεροπορικής Ακαδημίας Ζούκοφ, υπολοχαγός Vladimir Lyaporov σε συνέντευξή του που δημοσίευσε η Krasnaya Zvezda την Παρασκευή.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι το 2019, η πρώτη ομάδα αξιωματικών θα ολοκληρώσει τα μαθήματα της ακαδημίας για να χρησιμοποιήσει τα συστήματα S-500. Τα συστήματα δεν έχουν ακόμη αρχίσει να λειτουργούν, αλλά περιμένουμε να συμβεί αυτό στο εγγύς μέλλον», ανέφερε ο Lyaporov.

Το S-500 είναι το τελευταίας γενιάς σύστημα πυραύλων επιφάνειας-αέρος. Έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί και να καταστρέφει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς επίσης  υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ, αεροσκάφη και άλλους στόχους αέρα σε μια απόσταση 600 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με προγενέστερες εκθέσεις δυτικών ΜΜΕ, το προηγμένο σύστημα της Ρωσίας έπληξε στόχο σε απόσταση 481,2 χλμ., υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 80 χλμ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail