Γιατί οι Ινδοί σήκωσαν τα παμπάλαια MiG-21 απέναντι στα υπερσύγχρονα πακιστανικά F-16

Freepen.gr - Στις 27 Φεβρουαρίου, οι αεροπορικές δυνάμεις της Ινδίας και του Πακιστάν ενεπλάκησαν πάνω από την περιοχή του Κασμίρ, με αποτέλεσμα την κατάρριψη δύο ινδικών ΜiG-21. Το Ινδικό Υπουργείο Άμυνας αργότερα ανακοίνωσε ότι ένα MiG-21 κατέρριψε ένα πακιστανικό F-16 κατά τη διάρκεια της αερομαχίας. Το Ισλαμαμπάντ αργότερα το αρνήθηκε.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν γιατί χρησιμοποίησαν τα παλαιά μαχητικά MiG-21 εναντίον των νέων πακιστανικών F-16, ο Ινδός αρχηγός της Αεροπορίας, BS Dhanoa απάντησε: "Το MiG-21 βρίσκεται στο οπλοστάσιό μας, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε;".

Σύμφωνα με τον Dhanoa, το MiG-21 Bison έχει αναβαθμιστεί με αεροηλεκτρονικό εξοπλισμό δυτικού τύπου, ο οποίος περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα ραντάρ συμβατό με σύγχρονα όπλα.

"[Έχει καλύτερα συστήματα όπλων, καλύτερους πυραύλους αέρος", επεσήμανε ο Dhanoa, όπως ανέφερε το National Interest.

«Αγωνιζόμαστε με όλα τα αεροσκάφη του στόλου μας».

Ο συντάκτης του άρθρου του National Interest, David Ax, δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για τη χρήση του MiG-21 οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν μεγάλο αριθμό αυτών των αεροπλάνων στην απογραφή τους.

Σύμφωνα με τον Axe, η Ινδία έχει αγωνιστεί για χρόνια για να αντικαταστήσει τον παλιό στόλο των ρωσικής κατασκευής αεροσκαφών, που είναι πιθανώς ένας ακόμα λόγος για τον οποίο δεν υπήρχαν πιο μοντέρνα πολεμικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της εμπλοκής.

Ο δημοσιογράφος David Cenciotti παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί η Ινδική Πολεμική Αεροπορία επέλεξε να χρησιμοποιήσει το MiG-21 στο κομμάτι του για τον Aviationist:

"Το MiG-21 που καταρρίφθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ήταν μέρος ενός σχηματισμού οκτώ ινδικών μαχητικών που περιελάμβανε τέσσερα Sukhoi 30, δύο αναβαθμισμένα Mirage 2000s και δύο MiG-21 Bisons που εστάλησαν απέναντι σε 24 μαχητικών [της Πακιστανικής αεροπορίας] που περιλάμβαναν οκτώ F-16, τέσσερα αεροσκάφη Mirage III, τέσσερα JF-17 Thunders".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail