Ρωσική φρεγάτα δοκίμασε το όπλο που "τυφλώνει και ζαλίζει" τον αντίπαλο - Ανησυχία στα βρετανικά ΜΜΕ

Freepen.gr - Το όπλο, το οποίο ανέπτυξε η ρωσική εταιρεία Rostec, εντοπίστηκε πρόσφατα στη ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης καθώς πλησίαζε μια βάση της βασιλικής αεροπορίας. Οι Τάιμς περιγράφουν το όπλο ως ικανό να προκαλέσει στους εχθρούς ζαλάδα και τάση για εμετό, αλλά η πραγματική τους επίδραση είναι πολύ μεγαλύτερη, αναφέρει το Sputnik.

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι του στρατού, Zvezda δημοσίευσε ένα βίντεο με το δοκιμαστικό "πυροβόλο" ενός ρωσικού όπλου για εικονικό και οπτικό πόλεμο, το 5P-42 "Philin" ("κουκουβάγια"). Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τη νύχτα και ουσιαστικά καθιστά άχρηστα τα "συστήματα" στόχευσης του εχθρού, τον εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και τα σκόπευτρα εντός μιας κλίμακας 5 χλμ. Είναι επίσης ικανό να τυφλώσει και να αποπροσανατολίσει το προσωπικό του εχθρού σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Το σύστημα έχει ήδη αναπτυχθεί σε πολλά ρωσικά πλοία.



Η φρεγάτα κέντρισε την προσοχή των βρετανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στις 7 Μαρτίου, αφού το "The Scotsman" ανέφερε ότι τα ρωσικά ναυτικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του ναυάρχου Gorshkov, "διασχίζουν τα χωρικά ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου κατά βούληση και διεξάγουν προκλητικές ασκήσεις" κοντά στο Moray Firth. Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας απέρριψε τις κατηγορίες ως αβάσιμες, σημειώνοντας ότι η ομάδα παρέμεινε στα διεθνή ύδατα όλη την ώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail